Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 7227328

Nekáva Original - pražený ječmen bez kofeinu BIO (Velikost 100 g)

Nekáva Original - pražený ječmen bez kofeinu BIO (Velikost 100 g)

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Original – bio pražený ječmen bez kofeinu vám vizuálně bude připomínat klasickou kávu. Chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Můžete si ji vychutnat jen tak nebo s mlékem, ať už kravským nebo rostlinným. . Celý popis
Produkt se již neprodává
116 Kč
1,16 Kč/g
Zboží od: Vivantis
116 Kč
1,16 Kč/g
S novou kartou za

Popis

Original – bio pražený ječmen bez kofeinu vám vizuálně bude připomínat klasickou kávu. Chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Můžete si ji vychutnat jen tak nebo s mlékem, ať už kravským nebo rostlinným. 

Jako třešnička na dortu je nekáva balena do 100% kompostovatelného obalu. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. BIO ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.

Jak používat:
  • Moka konvička
    Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.
  • French press
    Na 100ml vody budeme potřebovat 6–7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5–6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
  • Filtrovaná Nekáva
    Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93–94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
  • Pákový kávovar
    Sypanou/ mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci  jako „klasické“ kávy – tedy 7–8g na jednu porci.  Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.
  • Cold brew
    Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6–7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.

Složení:
 
Složka / Množství
Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU
Složka / Schválená zdravotní tvrzení
Ječmen obecný (Hordeum vulgare)
Antioxidant
Celkové tonikum vitaminů a minerálních doplňků z přírodního zdroje