3Road Calabaza classic - střední

3Road Calabaza classic - střední

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Kalabasa z argentínské dýně. Jednoduchá a ideální pro každodenní použití. Horní část je obložena hliníkem. Jedná se o přírodní produkt a tak se velikosti mohou lišit. Celý popis
240 Kč
Cena je uvedena včetně DPH.

Již se neprodává

Zboží partnera GOURMET PARTNERS

Prodej zastřešuje MALL.CZ včetně případné reklamace či vrácení zboží.
Partner odesílá zboží v samostatné zásilce.
Partner určuje způsoby a ceny doručení.

Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 100019169359

Popis

Calabaza classic – střední

Kalabasa z argentínské dýně. Jednoduchá a ideální pro každodenní použití. Horní část je obložena hliníkem. Jedná se o přírodní produkt a tak se velikosti mohou lišit. Před prvním použitím kalabasy by měla být upravena, aby byla zajištěna delší životnost.

 

Rozměry:

  • Šířka: 8–10 cm
  • Hloubka: 5–10 cm
  • Ústa: cca 4 cm
  • Objem: do 450 ml

Jak připravit kalabasu na použití?

Klabasa neboli tykev je v dnešní době nedílnou součástí při podávání nápoje yerba maté. Kalabasu je ovšem nutné před prvním použitím vhodně připravit jelikož nádoba stále obsahuje zbytek vysušené dužiny. Přípravě kalabasy se říká tzv. Currado (zajetí kalabasy) jinak řečené důkladné vyčištění vnitřku tykve.

 Návod:

  • Kalabasu naplníme ze ¾ suchým Yerba mate
  • Zalijeme vodou o teplotě 70 až 80 stupňů až po okraj nádoby
  • Necháme odstát po dobu 24 hodin
  • Poté kalabasu důkladně vymyjeme pod tekoucí vodou
  • Vydlabeme zbytky dužiny
  • Kalabasu opět naplníme ze ¾ čerstvou Yerba maté a zalijeme vodou o 80 stupních
  • Nádobu necháme stát na dalších 24 hodin
  • Po 24 hodinách kabalasu opět důkladně vymyjeme

A je to, teď si můžete připravit váš první yerba mate.