Tala Kulatá dortová forma VÝKON 25 cm / Tala
Popis
KLASICKÁ FORMA 25 CM NA PEČENÍ S NELEPÍCÍM POVLAKEM
PERFEKTNÍ NA PEČENÍ PISKŮ
Forma je vyrobena z uhlíkové oceli o tloušťce 1 mm potažené extrémně odolným, 2-vrstvým nepřilnavým povrchem Whitford Eclipse , který je odolný proti poškrábání kovovým kuchyňským náčiním.
Potah dodává elegantní lesklý vzhled, zároveň zajišťuje, že lesklý povrch umožňuje rovnoměrné prohřátí pečiva a forma se velmi snadno čistí.
Vyrobeno s maximální péčí, aby byla každému kuchaři zajištěna maximální spolehlivost a odolnost.
Okraje plechu jsou vyztuženy unikátním systémem válcovaných okrajů, jejichž design z něj dělá jednu z nejodolnějších kolekcí pečicích forem a plechů dostupných na trhu.
Formulář je určen pro začátečníky i profesionály.
Určeno pro použití v troubách při teplotách do 240oC.
Formu lze mýt v myčce na nádobí a používat v mrazáku.
Whitford je globálním specialistou na nepřilnavé povlaky a rozsáhlé testování a výzkum prokázaly, že Whitford Eclipse je nejlepší dostupný nepřilnavý povlak, který překonává ostatní konvenční povlaky. Nátěr se nanáší nejlepšími metodami a nejlepším nejmodernějším nepřilnavým stříkacím zařízením, což znamená, že se nanáší souvislý a stabilní nátěr, takže každá šarže je stejná. Nátěry jsou zcela bez PFOA (kyseliny perfluoroktanové) a bez BPA.
- Rozměry: 25 × 5 cm [h. x výška ]
- Materiál: uhlíková ocel
- Kolekce: Performance
- Barva: černá
I když okouzlující design Talových produktů připomíná 50. léta 20. století. a 60. Ve dvacátém století sahají kořeny společnosti až do konce devatenáctého století. Frederick Taylor a Thomas Law, jejichž první písmena jejich příjmení tvoří název značky, zahájili spolupráci v roce 1899. Svou kariéru zahájili v Birminghamu.
Taylor and Law začali vyrábět kuchyňské náčiní pro začínající trh kuchyňských potřeb z viktoriánské éry. Na přelomu 20. a 20. století se stále více lidí učilo vařit samo, takže jejich nápad okamžitě uspěl.
Koncem 40. let 20. století Ve 20. letech 20. století představila Tala zákazníkům mistryni pečení Anne Ansonovou. Spolu s polevovacími sadami a dalšími produkty společnost nabídla brožury se svými recepty a tipy, které poskytly amatérům i odborníkům bohaté znalosti a upevnily svou pozici na trhu. Kniha „Jak ozdobit dort“ a další knihy vydávané pravidelně až do poloviny 60. let. položky se okamžitě staly povinnou literaturou. Dodnes je koupíte ve starožitnictvích. Móda pro sofistikované techniky polevy, trvající až do 60. let 20. století. je rozkvětem firmy, která tehdy vyráběla 48 různých druhů másel na pečení ozdob. Postupem času se sortiment zmenšil na „pouhých“ 20.
V 50. letech 20. století byl představen charakteristický firemní design produktů Tala, uživatelsky přívětivý a vhodný k vystavení v kuchyni. Talovy odměrky nebo sítka se od té doby příliš nezměnily.
Na počátku 70. let 20. století Frank Law prodal značku Tala francouzské společnosti. Následovaly chudé roky a situaci zhoršovaly padělané výrobky na trhu a rostoucí konkurence ze strany dovozců. V roce 2000 Tala koupili britští podnikatelé Nick Squire a Dennis Embleton, kteří viděli potenciál prvotřídního domácího kuchyňského náčiní. Britové se rozhodli znovu vytvořit co nejvíce produktů Tal, obnovit jejich výrobu a vyvinout nové položky s neochvějným důrazem na trvanlivost a tradiční výrobní postupy.
Dnes se většina Talových výrobků vyrábí ručně, často na strojích, které mu sloužily desítky let – například výroba odměrky zahrnuje více než dvacet různých ručních postupů, které využívají stejné stroje jako ve 20. letech minulého století. Produkty jsou pak baleny do charakteristického staromódního kostkovaného vzoru. Nálevový hrot vyrobený ve 20. letech 20. století. ladí s dekoratérem vyrobeným v roce 2013 – příznivci značky Tala mohou říci, že používají stejné nádobí, jaké používaly jejich maminky a babičky.