Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 1241773

Cafédirect horká čokoláda San Cristobal 40% kakaa 250g

Cafédirect horká čokoláda San Cristobal 40% kakaa 250g

Horká čokoláda ze San Cristobal v Dominikánské republice má výraznou chuť díky vysokému obsahu kvalitního kakaa. V zimních měsících výborně povzbudí a v letních měsících s ledem naopak skvěle osvěží. Fairtrade produkt. Celý popis
Produkt se již neprodává
155 Kč
0,62 Kč/g
Zboží od: MALL
155 Kč
0,62 Kč/g

Popis

  • Luxusně sametová horká čokoláda ze San Cristobal v Dominikánské republice.
  • Výrazná chuť díky vysokému obsahu kvalitního kakaa bez přidaných rostlinných olejů, bez umělých látek, dochucovadel a škrobů. 
  • V zimních měsících výborně povzbudí a v letních měsících s ledem naopak skvěle osvěží.
  • Složení: 60 % třtinový cukr, 40 % kakaový prášek.
  • Suroviny nejsou geneticky modifikovány.
  • Podíl Fairtrade: 99%

Chuť: výrazná chuť díky vysokému obsahu kvalitního kakaa bez přidaných rostlinných olejů, bez umělých látek, dochucovadel a škrobů. V zimních měsících výborně povzbudí a v letních měsících s ledem naopak skvěle osvěží. Doporučená příprava: Stačí zalít 2 kávové lžičky 2 dcl horkého mléka a dobře promíchat!

Země původu: Vyrobeno z ručně sklízených výběrových kakaových bobů odrůdy Criolo, které byly pěstovány a sušeny na slunci v San Cristobal v Dominikánské republice. Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1578kJ/374kcal, tuky 8.3 g (z toho nasycené mastné kyseliny 5.3 g), sacharidy 64.5 g (z toho cukry 59.9 g), bílkoviny 7.9 g, sůl <0.25 g. Skladujte v suchu a chladu.

Jak se pěstuje Fairtrade kakao?

Pěstování kakaa je intenzivní a náročná manuální práce vyžadující neustálou pozornost, péči a sklizeň. Kakaovníky kvetou a jejich plody dozrávají v průběhu celého roku v teplých dešťových podnebích. Plody kakaa jsou velké lusky, které se ze stromu dostávají mačetou nebo tyčí. Každý lusk obsahuje 20 až 30 bobů zasazených do sladké bílé dužiny. K získání jednoho kilogramu kakaa je potřeba celoroční úroda z jednoho stromu.

Protože kakaové lusky nedozrávají ve stejnou dobu, je potřeba strom neustále kontrolovat. Kakaovník je také rostlina velmi citlivá na změny počasí a náchylná k nemocem a nákazám. Poté, co jsou plody sklizeny, rozsekávají se mačetou a boby se vyndávají ven, pak se fermentují, suší, čistí a balí.

Proč si vybrat značku Cafédirect?

Společnost Cafédirect vznikla v roce 1989 jako první společnost prodávající Fairtrade produkty na britském trhu. Spolupracuje se 40 zemědělskými družstvy ve 14 zemích. 50% zisků společnosti se vrací zpět přímo konkrétním družstvům ve formě spravedlivé nákupní ceny a tzv. sociálních prémií, které slouží k investicím do rozvoje komunity družstva.

Fairtrade certifikační známka na výrobcích poskytuje spotřebitelům záruku, že jsou Fairtrade producenti kakaa průběžně kontrolováni na dodržování standardů. Fairtrade nabízí farmářům možnost si rozumně vydělat, neboť Fairtrade standardy obsahují i ujednání o minimální ceně. Fairtrade prémie je vyplácena navíc k výkupní ceně a je poskytována družstvům a asociacím na sociální a ekonomické investice, jakými jsou vzdělání, zdravotnictví či pořízení vybavení na obhospodařování zemědělské půdy."