BrainMax Pure Cacao, Bio Kakao z Peru, 1000 g
Popis
Kakaový prášek z čistých peruánskách bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu a díky tomu může pozitivně působit na psychiku a podporu energie. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů.
- Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2 až 3 polévkové lžíce kakaa s vašim oblíbeným rostlinným mlékem. V případě potřeby přidejte svůj oblíbený adaptogen: maca, ashwagandha, lékořice.
- Přidávejte lžíci kakaa do svých oblíbených proteinových šejků.
- Další možnosti využití kakaa objevíte v kuchyni, kde ho můžete přidávat do dezertů nebo při pečení.
V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Ty nejlepší RAW kakaa začínají od 20% tuku a maximálně s 1 g cukru na 100 g. Právě v tucích se vyskytují zdraví prospěšné látky. Kakao je bohaté také na bílkoviny (27 g na 100 gramů).
Kakao se vyrábí umletím nepražených kakaových bobů (Theobroma cacao). Díky tomu si zachovává zdraví prospěšné látky které působí na tělo i mysl. Pražení bobů výrazně snižuje obsah flavonoidů v kakau. Za zmínku stojí také vysoký obsah teobrominu. Látka podobná kofeinu, která stimuluje centrální nervovou soustavu. Ovšem ne tak silná, jako kofein, takže se nemusíte bát, že byste po kakau neusnuli. Tebromin také zklidňuje dýchací cesty, stimuluje srdce nebo snižuje krevní tlak.
Naše kakao má BIO certifikát ES-ECO-020-CV – Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Složení: 100% BIO Kakao (Theobroma cacao)
Původ: Peru
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 1000 g