Pražírna Drahonice Costa Rica Catuai Rojo Santa Rosa 1900, mletá, 250 g

Pražírna Drahonice Costa Rica Catuai Rojo Santa Rosa 1900, mletá, 250 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Pikantní káva z vysokohorských plantáží. Proces dvojitého praní vytváří unikátní květinový šálek s příjemnou kyselinkou a tóny černého čaje, melasy a švestek. Celý popis
225 Kč
Cena je uvedena včetně DPH.
0,90 Kč/g

Skladem u partnera 5+ kusů

27.9.2021 - 29.9.2021 při doručení na adresu
Možnosti doručení
 

Zboží partnera A MANO, s.r.o.

Prodej zastřešuje MALL.CZ včetně případné reklamace či vrácení zboží.
Partner odesílá zboží v samostatné zásilce.
Partner určuje způsoby a ceny doručení.

Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 100056405608

Popis

Costa Rica se pyšní hned osmi oblastmi, kde se pěstuje káva, a z nich nejznámější je Tarrazú. Jde o region s bujnou vegetací, exotickým ptactvem a dechberoucími výhledy. Především však je Tarrazú ideálním regionem pro pěstování kávy arabica. Vysoké nadmořské výšky a sedimentární skladba půdy přeje hladké a jemné kyselosti, pro kterou je arabica známa.

Santa Rosa 1900 je společnost vlastněná rodinou Vargas(ových), což je rozvětvená rodina s dalekosáhlou kávovou tradicí. Don Efrain Naranjo začal podnikat v roce 2009. Brzy do podnikání zapojil své rodiče, ženu a dospělé děti, s nimiž všemi sdílel lásku ke kávě. Jen několik málo farem dnes funguje pod označením Santa Rosa 1900, ale každá z nich je oddána produkci vysoce kvalitní kávy. Název značky vyjadřuje vděk plodné půdě města Santa Rosa. Číslovka „1900“ odkazuje na průměrnou nadmořskou výšku farem 1900 m, která poskytuje nejideálnější podmínky k pěstování vybrané kávy. Vargasovi si velmi zakládají na přesném původu svých zrnek, stejně jako na ochranu životního prostředí, ve kterém se nachází jejich farmy.

Kromě vysoké nadmořské výšky jsou farmy Santa Rosa požehnány i optimálním klimatem, který umožňuje pěstování široké druhové škály. CATUAÍ ROJO je jedním z nich. Tato unikátní mikrošarže prošla procesem dvojitého mokrého praní. Celá výroba začíná dobou 24 hodin, kdy se kávové třešně nechají odpočinout v tancích a teprve poté se odstraní slupka a začne se prací proces. Následně se zrnka nechají ponořená ve vodě v jiném tanku, po dobu dalších 24 hodin. V této fázi nepřekročí teplota rozmezí 10–14 stupňů Celsia. A konečně pak jsou zrnka vysoušena na slunci, rozložená na afrických zvýšených lůžkách, po dobu 9 dnů, čímž je detailně monitorovaný proces výroby dokončen. Výsledkem je unikátní šálek spojující chuť černého čaje, javorového sirupu a švestek.