Počet nalezených produktů: 1

Pro daný výběr nebyly nalezeny žádné nabízené výrobky.


Nastartujte svůj den s tou nejlepší kávou

Nápoj bohatý na kofein je po celém světě natolik milován a konzumován, že se z něj stal základ téměř každé domácnosti. Lidé začínají ráno šálkem kávy, aby se probrali. Večer ji pijí, aby přežili nesnesitelné ponocování. Konzumují ji v kteroukoliv denní dobu, aby zůstali vzhůru, anebo možná proto, že se jim prostě chce. Káva se stala synonymem mnohých atraktivních vlastností, jako je pracovitost, vytrvalost, uměleckost a tvořivost. Udržuje vzhůru tělo i mysl. Lidé pijí kávu už celou věčnost, ale přesto její obliba a spotřeba stále dál roste.

Spousta příchutí kávy, ze kterých si lze vybírat

Existuje spousta faktorů, které je třeba při nákupu kávy zvážit. Nejprve se zamyslete nad osobními chuťovými preferencemi. Chutnají vám tmavá a silná espresa? Nebo byste raději sladké a krémové bílé kávy? V současnosti existuje tolik různých příchutí, ze kterých si lze vybrat! Robusta je výrazné kávové zrno, které se často nachází v tmavších, hořčejších kávách, zatímco Arabika je trošku sladší a obsahuje méně kofeinu. Obchodní značky také nabízejí různé kávové směsi, aby si zákazníci mohli vychutnat vysoce kvalitní, chutnou kávu v pohodlí svých domovů. Za druhé byste měli vzít v úvahu způsob přípravy. Kávoví puristé si rádi kupují celá kávová zrna, aby si mohli připravit čerstvě umletou kávu podle svých potřeb. Mleté kávy jsou dobrou alternativou pro ty, kdo nemají čas mlít si zrna, ale přesto touží po aromatické kávě. Instantní káva je dnes celkem běžná a její příprava je velmi snadná. Postrádá však typickou komplexní chuť a není tak silná jako čerstvá káva. Nakonec vše závisí na preferencích konzumentů.

Základní odrůdy kávy

  • Arabika: Velmi běžný a populární druh kávy, která se často používá v kavárnách. Obsah kofeinu má asi 1,5 %, díky čemuž je mírně nahořklá, s relativně vysokým obsahem tuku a cukru, takže je vhodná pro většinu palet.
  • Robusta: Ačkoli je také docela běžná, Robusta je mnohem hořčejší a intenzivnější. Obsahuje 2,7 % kofeinu. Díky své výrazné chuti je ideální pro espressa a italské kávové směsi.
  • Směs: V dnešní době se chuťové preference konzumentů vyvinuly natolik, že volají po rozmanitých a komplexních chutích. Výše uvedené odrůdy se míchají v různém poměru. Tradiční sladkohořké kávy lze nyní zkombinovat s příchutěmi, jako jsou čokoláda, mléko, lískový oříšek a karamel.

Typy kávy

  • Zrnková káva: Kávová zrna byla již opražena, musí však projít správnými procesy, abychom z nich získali chuťově výrazný nápoj. Přestože je to nudné, znalci a puristé, kteří dávají přednost čerstvě umleté kávě, preferují celá kávová zrna.
  • Mletá káva: Jsou to namletá kávová zrna, která si zachovávají jen zlomek své původní chutě a vůně. Je alternativou pro milovníky kávy, kteří chtějí čerstvost mleté kávy, ale vyhýbají se problémům s mletím kávových zrnek. Můžete si pořídit kávu s různou hrubostí umletí, podle typy přípravy kávy (jiná hrubost je vhodná pro espresso, jiná pro french press, atd.)
  • Instantní káva: Populární základ každé domácnosti, káva zpracovaná v prášek, který stačí zalít horkou vodou. Často se komerčně prodává v balíčcích nebo pytlících. Populární značky nabízejí instantní kávy již ve směsi s cukrem, smetanou a dalšími příchutěmi. Je oblíbená mezi nevybíravými konzumenty, kteří potřebují rychlou dávku; jednoduše přidají horkou vodu.

_____

^ Zpátky nahoru