Tefal Hrnec Classica 10 l C8426452

Tefal Hrnec Classica 10 l C8426452

Vynikající hrnec z exkluzivní řady Classica o objemu 10 litrů a průměru 28 cm, který je vyroben z ušlechtilé nerezové oceli. Včetně poklice z odolného žáruvzdorného skla. Nebojte se ocenit jeho kvality jako je speciální odolné třívrstvé dno zajišťující dokonalé rozložení tepla, které můžete používat na všech typech sporáků včetně indukčního. Celý popis
1 599 Kč
Od prodejce MALL

Již se neprodává

Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 484301

Popis

– průměr hrnce u dna 28 cm, objem 10 litrů
- vysoce kvalitní nádobí z nerezové oceli
- odolné třívrstvé dno zajišťující dokonalé rozložení tepla a pevnost v průřezu, tak se nádobí ani po letech nezkroutí
- skleněná poklice s parním ventilkem
- hladinové značky na vnitřní stěně nádobí
- možnost používání kovového kuchyňského náčiní
- možnost mytí v myčce
- možnost používání v troubě do teploty 260°C (bez poklice)
- použitelné na všech typech tepelných zdrojů včetně indukční varné desky

Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.

Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.

– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.

– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.

Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné. Nedoporučuje se nádobí hliníkové, pro jeho negativní vlastnosti, jako je rychlý a tím pádem nestejnoměrný ohřev, deska se musí kvůli skvrnám častěji čistit.

Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: