10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 484301

Tefal Hrnec Classica 10 l C8426452

Tefal Hrnec Classica 10 l C8426452

Vynikající hrnec z exkluzivní řady Classica o objemu 10 litrů a průměru 28 cm, který je vyroben z ušlechtilé nerezové oceli. Včetně poklice z odolného žáruvzdorného skla. Nebojte se ocenit jeho kvality jako je speciální odolné třívrstvé dno zajišťující dokonalé rozložení tepla, které můžete používat na všech typech sporáků včetně indukčního. Celý popis
Produkt se již neprodává
1 599 Kč
Zboží od: MALL
1 599 Kč

Popis

– průměr hrnce u dna 28 cm, objem 10 litrů
- vysoce kvalitní nádobí z nerezové oceli
- odolné třívrstvé dno zajišťující dokonalé rozložení tepla a pevnost v průřezu, tak se nádobí ani po letech nezkroutí
- skleněná poklice s parním ventilkem
- hladinové značky na vnitřní stěně nádobí
- možnost používání kovového kuchyňského náčiní
- možnost mytí v myčce
- možnost používání v troubě do teploty 260°C (bez poklice)
- použitelné na všech typech tepelných zdrojů včetně indukční varné desky

Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.

Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.

– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.

– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.

Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné. Nedoporučuje se nádobí hliníkové, pro jeho negativní vlastnosti, jako je rychlý a tím pádem nestejnoměrný ohřev, deska se musí kvůli skvrnám častěji čistit.

Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: