Banquet Tlakový hrnec 5 l

Hodnocení: 4 38 hodnocení Značka: Banquet Náš kód: 707543

Banquet Tlakový hrnec 5 l

Do tlakového hrnce Banquet se vejde až pět litrů tekutiny a lze jej uzavřít pomocí pákového mechanismu. Hrnec je vyroben z nerezové oceli a je opatřen sendvičovým dnem který je vhodný na všechny typy ohřevu. Celý popis

499
4 38

749 Kč
499 Kč
-33%

Ušetřete na dopravě

Staňte se členy MALL.CZ Plus za pouhých 599 Kč a získejte dopravu zdarma na vše a po celý rok. Více informací
Objednávky do 1000 Kč,
expresní doprava
Objednávky nad 1000 Kč,
členové MALL.CZ Plus
Osobní odběr 29 Kč zdarma
DPD 99 Kč zdarma
Česká pošta 99 Kč zdarma
Geis 99 Kč zdarma
Top Trans 399 Kč zdarma
Mall inclusive (Gebruder Weiss) 899 Kč 899 Kč
Flexi-Komfort (Gebruder Weiss) 399 Kč zdarma

Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Náš kód: 707543

Popis

Popis produktu

Banquet Tlakový hrnec 5 l

  • Objem: 5 l.
  • Materiál: nerezová ocel 18/0.
  • Pákový uzávěr.
  • Tloušťka stěny: 0,6 mm.
  • Víko obsahuje hlavní pracovní ventil a pomocný ventil pro případ zanášení pracovního ventilu, což činí hrnec max.bezpečný.
  • Sendvičové dno.
  • Vhodné na všechny typy ohřevu – elektrika, sklokeramika, plyn a indukce.
  • Není vhodné do myčky nádobí.
  • Výška: 15 cm.
  • Průměr horní části je 20,8 cm a dolní 18,5 cm.
  • Hmotnost: 1,54 kg.

Vaříme v tlakových hrncích

Tradiční vaření

Při tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje.

Vaření v tlakovém hrnci

Při vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry.
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.

Snadné použití

  1. – Používáme velmi malé množství vody od 0,1 do 0,3 litru.
  2. – Vložíme potravinu a potřebné ingredience, uzavřeme tlakový hrnec a na pracovním ventilu zvolíme tlak pro vaření podle druhu potraviny.
  3. – Tlakový hrnec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
  4. – Ve chvíli kdy začne z pracovního ventilu vycházet pára snížíme tepelný příkon na minimum, aby pára nadále téměř neproudila pracovním ventilem ven.
  5. – Nastavíme dobu vaření pro potřebnou potravinu.
  6. – Zhruba pět minut před stanoveným časem zdroj tepla úplně vypneme a necháme po zbytek času potravinu v tlakovém hrnci.
  7. – Hrnec sejmeme ze zdroje tepla, odtlakujeme a vařenou potravinu dále můžeme zpracovávat ať již v tlakovém hrnci nebo mimo něj.
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky:


Parametry

Parametry produktu %1% %2%

Objemy hrnců 5 l
Indukční ohřev ano
Plynový ohřev ano
Sklokeramický ohřev ano
Elektrický ohřev ano