Záruka: 12 měsíců (IČ 12 měsíců) Kód: 1394661

Tefal Tlakový hrnec Secure5 Neo 6 L P2530732 - použité

Tefal Tlakový hrnec Secure5 Neo 6 L P2530732 - použité

Tlakový hrnec Secure5 Neo 6 L značky TEFAL je vyoben z kvalitní nerezové oceli 18/10. Hrnec má třívrstvé sendvičové dno, zajišťující dokonalé rozložení tepla a pevnost. Vybaven je 5 pojistkami pro bezpečné použití. Celý popis
Produkt se již neprodává
1 439 Kč

Použité

Zboží od: MALL
Zboží nese známky použití, nebo drobných kosmetických vad, které neovlivňují funkci. Balení obsahuje nezbytné příslušenství. Záruka 12 měsíců. Může mít poškozený nebo náhradní obal.
1 439 Kč

Popis

Tefal Tlakový hrnec Secure5 Neo 6 L

  • objem: 6l
  • nerezová ocel 18/10
  • třívrstvé sendvičové dno
  • hliníkový plát zabudovaný do nerezové oceli zajišťuje dokonalé rozložení tepla
  • nový uzavírací systém s automatickým uzamčením
  • dvě pozice vaření: pří nízkém tlaku 110°C-50kPa pro zeleninu, nebo při vysokém tlaku 117°C-80kPa pro maso
  • dlouhé rukojeti pro snadnou manipulaci
  • parní košík
  • 5 pojistek pro bezpečné vaření
  • vhodné pro všechny typy vařičů, včetně indukce
  • záruka na nádobu 10 let

Tefal

V roce 1954 společnost Tefal vynalezla nepřilnavou pánev na smažení a vytvořila kategorii nepřilnavého nádobí. Firma se tím zároveň vydala na nekonečnou cestu za inovacemi. Za více jak padesát let existence se SEB rozrostla od svých počátků regionální francouzské firmy ve společnost stojící na čele světové produkce v oblasti drobných domácích spotřebičů. V současné době má zastoupení ve více jako 120 zemí světa. Posláním společnosti Tefal je nabízet promyšlené výrobky, které zjednodušují a zvyšují kvalitu vaření a také usnadňují a urychlují běžné domácí práce.

Vaříme v tlakových hrncích

Tradiční vaření

Při tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje.

Vaření v tlakovém hrnci

Při vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry.
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.

Snadné použití

  1. – Používáme velmi malé množství vody od 0,1 do 0,3 litru.
  2. – Vložíme potravinu a potřebné ingredience, uzavřeme tlakový hrnec a na pracovním ventilu zvolíme tlak pro vaření podle druhu potraviny.
  3. – Tlakový hrnec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
  4. – Ve chvíli kdy začne z pracovního ventilu vycházet pára snížíme tepelný příkon na minimum, aby pára nadále téměř neproudila pracovním ventilem ven.
  5. – Nastavíme dobu vaření pro potřebnou potravinu.
  6. – Zhruba pět minut před stanoveným časem zdroj tepla úplně vypneme a necháme po zbytek času potravinu v tlakovém hrnci.
  7. – Hrnec sejmeme ze zdroje tepla, odtlakujeme a vařenou potravinu dále můžeme zpracovávat ať již v tlakovém hrnci nebo mimo něj.
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: