Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 1031387

de Buyer Pánev Mineral 32 cm

de Buyer Pánev Mineral 32 cm

Pánev Mineral B Element není opatřena žádným umělým nepřilnavým povrchem a navíc jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování. Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku. Celý popis
Produkt se již neprodává
3 299 Kč
Zboží od: MALL
3 299 Kč

Popis

de Buyer Mineral Pánev

  • Průměr: 32 cm.
  • Hmotnost: 3 kg.
  • Celkový rozměr: 15,7×31,6×56,2 cm.
  • Ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování.
  • Na křupavé palačinky a dokonalé omelety.
  • Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku.
  • Pánve Mineral B Element nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem.
  • Neobsahují PFOA ani PTFE, Bez přidaných chemikálií – výroba šetrná k životnímu prostředí.
  • Ekologické a recyklovatelné.
  • Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné.
  • Pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.
  • Čím více se pánev používá, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti.
  • Vynikající tepelná vodivost.
  • Robustní provedení, velmi dlouhá životnost.
  • Vyrobeno ve Francii.
Maillardova reakce:
Jakmile pánev dosáhne teploty nad 140 ° C, pánev z uhlíkové oceli zapéká jídlo na povrchu, což vede ke karamelizaci přírodních šťáv – Maillardova reakce. Kůrka zabraňuje ve vypařování vlhkosti. Pokrm zhnědne a je křupavý na povrchu, křehká a měkký ve středu. Ideální pro smažení masa a získání křupavé palačinky nebo chutné omelety!
Údržba:
Před prvním použitím:

Vyčistěte pánev s velmi horkou vodou. Nanášení minerálního B ELEMENT® končí voskováním včelím voskem, otřete celou pánev také pro odstranění přebytku vosku. Na pánvi zůstane i nadále velmi tenká vrstva vosku, které umožňuje lepší zapečení. Poté opatrně otřete pánev savým papírem.

Čištění po použití:

  • Umyjte pánev s velmi horkou vodou a houbou.
  • Vytřete do sucha.
  • Pánev čas od času vyčistěte, zahřejte rychle během 1 min 30 pánev s nasypanou kuchyňskou solí a otřete papírovou utěrkou. Sůl pomáhá odstraňovat zbytky a pachy z předchozích na vaření.
  • Otřete pánev papírovou utěrkou namočenou v oleji a uložte ji na suchém místě
Informace o indukci:

Železo je velmi reaktivní vodič tepla a jeho indukční topný výkon je výjimečný. Chcete-li tedy použít železnou pánev na indukčním vařiči, dodržujte instrukce níže. Tato opatření mají zásadní význam pro pánve od průměru 26 cm, aby se zabránilo riziku jakékoliv deformace.

  • používejte pouze mírné teploty
  • nepoužívejte velmi rychlý náběh ohřevu
  • nepřehřívejte železnou pánev, pokud je prázdná
Varování!
Nenechávejte pánev ve vodě. Pokud se potraviny lepí na pánev, použijte speciální houbu na drahé a jemné povrchy nádobí. Nikdy nedávejte do myčky nádobí. Pánev může zoxidovat, pokud nejsou respektovány tyto podmínky, pokud k tomu dojde, stačí vydrhnout pánev tvrdým kartáčem k odstranění rzi. Při vaření kyselých potravin jako například rajčata, bílé víno, citron atd. může dojít ke změně zapečení (objeví se bílé skvrny), pokud k tomu dojde, pánev by měla být znovu zapečena. Objeví-li se stopy po včelím vosku na varné desce při použití MINERAL B ELEMENT®, odstraňte je pomocí savého papíru, když je varná deska horká.
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: