Silikomart Miska na rozehřívání čokolády 1,2l -

Silikomart Miska na rozehřívání čokolády 1,2l -

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Silikonová miska s víkem vhodná do vodní lázně i mikrovlnné trouby. Celý popis
Produkt se již neprodává
254 Kč
Zboží od: Vše na vaření
254 Kč
S novou kartou za

Popis

Praktická silikonová miska, která nenatahuje pachy a ze které snadno vyškrábnete i tu nejmenší kapku čokolády. Vydrží teploty až do 230°C a dá se dát do vodní lázně i do mikrovlnky k rozehřátí čokolády či polevy. Díky přiléhavému víku vydrží obsah misky teplý a čokoláda déle tekutá. Miska má objem 1,2 l. Lze mýt v myčce. 

Praktická silikonová miska, která nenatahuje pachy a ze které snadno vyškrábnete i tu nejmenší kapku čokolády. Vydrží teploty až do 230°C a dá se dát do vodní lázně i do mikrovlnky k rozehřátí čokolády či polevy. Díky přiléhavému víku vydrží obsah misky teplý a čokoláda déle tekutá. Miska má objem 1,2 l. Lze mýt v myčce. 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Miska o objemu 1,2l je vyrobena z pevnějšího 100% platinového silikonu. Je v sadě se silikonovou pokličkou. Snáší teploty od – 60°C do + 230°C, lze ji používat v klasické troubě, mikrovlnné troubě i vkládat do mrazničky. Dá se omývat v myčce nádobí. Vnitřek misky je hladký a lesklý, vnější povrch je matný. Miska je určena hlavně k rozpouštění čokolády a různých polev. Jde to v ní velice dobře. Lepší variantou je čokoládu rozpuštět v mikrovlnné troubě. Ale taktéž to jde ve vodní lázni, nebo jen nad párou, kdy misku zavěsíme ohybem za okraj hrnce s menším množstvím vody. Jen musíme dbát na to, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody, která by ji znehodnotila.
 
Je povícero způsobů, jak rozpustit čokoládu. Jednou z možností je právě rozpuštění v mikrovlnné troubě a případné následné vytemperování, pokud budeme dělat např. pralinky, odlévat malé čokoládky nebo tvořit ozdoby na moučníky a dezerty. Výhodou je použití čokolády ve formě malých pecek – disků, lépe a stejnoměrněji se rozpouští. Pokud nemáme, tak musíme tabulkovou čokoládu nasekat na malé kousky. Zhruba 3/4 z celkového množství čokolády vsypeme do misky, vložíme do mikrovlnné trouby a v kratších intervalech vždy promícháme. Jedná se vždy jen o pár sekund, aby se čokoláda rovnoměrně rozpustila a nepřipálila se. Někdo pracuje při  plném výkonu mikrovlnné trouby, mně se osvědčil snížený výkon. Čokoládu rozpustíme na teplotu 40 – 43°C, misku vyjmeme a vmícháme po částech odloženou část čokolády. Tím ji zchladíme. S čokoládou začneme pracovat, když je hladká a dosáhne teploty od 29°C až 32°C dle druhu. Pro bílou je to nižší teplota, pro hořkou vyšší. Doporučuji měřit teploměrem, odhad nemusí být tak přesný. Pokud budeme rozpouštět různé polevy, tak postupujeme dle návodu, nebo dle receptu. Misku s rozpuštěnou čokoládou nebo polevou využijeme při polévání různých moučníků, dortů a cukroví. Taktéž při přípravě pralinek, ozdob, cake pops, pečených nebo mražených nanuků, na dozdobení donutů, namáčení čerstvého nebo sušeného ovoce do čokolády atp.
 

Pokud s čokoládou někdo pracuje, nebo má v úmyslu pracovat, tak se tato miska bude určitě hodit. V nabídce eshopu je jak základní surovina, což je čokoláda a různé polevy ve tvaru disků, ale i jiné pomůcky, s kterými se dá práce usnadnit. Jedná se o teploměr, různé nástroje a taktéž jsou v nabídce velmi kvalitní formy na pralinky, tabulkové čokolády i menší čokoládky. Misku můžeme použít i k jiným účelům. Já jsem měla možnost s ní pracovat delší dobu, jsem s ní spokojená a proto ji můžu doporučit. M.F.