Temperovací přístroj na čokoládu

Temperovací přístroj na čokoládu

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Temperovací přístroj na čokoládu, Stadter. Celý popis
2 141 Kč
Cena je uvedena včetně DPH.

Skladem u partnera 5+ kusů

27.1.2022 - 28.1.2022 na vaší adrese
Možnosti doručení
 

Zboží partnera Vše na vaření

Prodej zastřešuje MALL.CZ včetně případné reklamace či vrácení zboží.
Partner odesílá zboží v samostatné zásilce.
Partner určuje způsoby a ceny doručení.

Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 100025488554

Popis

"Temperovací přístroj na rozpuštění a ohřev čokolády na 60 ° C. Přístroj je vybavený odnímatelnou nádobou z nerezové oceli a víkem. Nádoba s čokoládou se zahřeje na dně a bocích, aby byla zajištěna rovnoměrná teplota. Regulace teploty probíhá za pomoci termostatu 230V / 80W, je plynule nastavitelná až do 60 ° C. Kapacita nádoby je 1,5 l. Nádobu i víko lze mýt v myčce nádobí. Temperovací přístroj na čokoládu najde uplatnění při všech větších rodinných nebo dětských oslavách.

Materiál: kov/nerezová ocel

Rozměry základny: 23 × 23 cm
Rozměr základny: 25cm x 20cm. Rozměr nádoby: 14cm x 15cm, hloubka 15cm. Vyjímatelný kontejner 1/6 GN má následující velikost: 16,5 × 18 × 10 cm. Stadter je německa společnost a veškeré výrobky pocházejí z Německa.

Návod : https://docs.google.com/…3ksnhm0/edit?…

 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Pokud rádi a často pracujete s čokoládou, tak temperovací přístroj Vám usnadní práci a stane se Vám nepostradatelným pomocníkem. Nejen že v něm čokoládu vytemperujete na potřebné hodnoty dle druhu, ale díky stálému udržování teploty můžete s čokoládou pracovat podstatně déle. Přístroj má vyjímací nezerovou nádobu s víkem o objemu 1500 ml, měřeno až po okraj. Teplota se dá plynule regulovat až do 60°C a přístroj nahřívá celou vnitřní nádobu po dně i bocích.
Do nádoby přístroje vložíme zhruba dvě třetiny čokolády z celkového množství, nejraději ve tvaru čoček. Jinak je třeba čokoládu nalámat nebo nasekat na malé kousky. Přikryjeme víkem a nastavíme teplotu na 45°- 50°C. Rozpuštěná čokoláda by měla dosahovat maximálně teploty 45°C. Proces kontrolujeme teploměrem. Při rozpouštění občas zamícháme. Doba rozpuštění závisí na celkovém množství čokolády. Pak na přístroji nastavíme teplotu dle použitého druhu čokolády. U bílé čokolády to je 28–29°C, u mléčné 30–31°C a u hořké 31–32°C. Nádobu vyjmeme z přístroje a rozpuštěnou čokoládu rychle zchladíme – temperujeme, přidáním další čokolády. Stále mícháme až do rozpuštění, teplotu kontrolujeme teploměrem. Čokoládu přidáváme po částech a vždy dobře vymícháme, až do dosažení potřebné teploty dle druhu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, který nám bude požadovanou teplotu udržovat a můžeme s čokoládou začít pracovat.
Zkušenější, kterým ve vybavení nechybí mramorová deska která odvádí teplo, postupují jiným způsobem. Zhruba tři čtvrtiny rozpuštěné čokolády se na mramorové desce za pomocí dvou špachtlí provaluje. Když teplota klesne na cca 27–28°C, tak se čokoláda vrátí k části ponechané rozpuštěné čokoládě a vymíchá se. Kontrolujeme teplotu, pracujeme rychle. Taktéž se může část rozpuštěné čokolády na desce temperovat tak, že se rozetře tence doširoka, tím se zchladí, a opět ihned čokoládu za pomocí špachtle vrátíme a smícháme dohromady. Důležité je kontrolovat teplotu, pokud je stále vyšší, tak ještě na desce zchladíme, ale už jen menší část a opět vmícháme do zbylé části. Nádobu s natemperovanou čokoládou vložíme do přístroje, který nám bude udržovat potřebnou teplotu a s čokoládou můžeme pracovat déle, než bez přístroje.
Pro rychlé určení teploty temperované čokolády si můžeme taktéž pomoci zkouškou na dolním rtu, který je velmi citlivý. Čokoláda nesmí hřát, potom je její teplota vyšší než naše tělesná, tj .36,7°C a je ji třeba ještě temperovat a teplotu snížit.
Tento přístroj usnadní práci všem, kteří čokoládu používají na výrobu různých pralinek, na polévaní dortů a jiných moučníků, při přípravě cukroví a třeba namáčení ovoce, včetně toho sušeného. Věřím, že budete s přístrojem spokojeni, tak jako já. V eshopu jsou v nabídce i kvalitní teploměry určené pro práci s čokoládou a taktéž různé nástroje, jako napichovátka, očka a vidličky. Pro ty z Vás, kteří pracujete s menším množstvím čokolády, tak je v nabídce temperovací přístroj menší velikosti. M.F.