0Kč
měsíčně
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Jedná se také o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu.
Tipy na využití:Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Složení: Jáhly 100 %.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 511 kJ / 361 kcal |
Tuky: | 4,2 g |
z toho nasycených: | 0,72 g |
Sacharidy: | 73,1 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 3,5 g |
Bílkoviny: | 11,02 g |
Sůl: | 0,01 g |