Fattoria di Maiano Extra panenský olivový olej LAUDEMIO (Ročník 22/23), 500 ml
Popis
Extra panenský olivový olej LAUDEMIO (Ročník 22/23)
Nový olej – Sklizeň a lisování oliv v listopadu 2022
Ideální společník vysoké gastronomie, silný, vzácný, lahodný, přirozeně bohatý na intenzivní polyfenoly a vonné aromatické látky, Laudemio® je autentická kvintesence chutí i vůní toskánských kopců.
Ve středověku byl laudemius květem úrody nebo součástí panského stolu. Dnes je značka Laudemio® ambasadorem vysokého umění toskánského olivového oleje a jeho mistrovských děl.
Laudemio® se zrodilo v polovině osmdesátých let, kdy skupina zemědělců uzavřela pakt o špičkové produkci, který výrazně předstihl vnitrostátní a evropskou legislativu. Pakt, nyní jako tehdy, založený na přísných pravidlech a přísné kontrole kvality.
Historie, tradice, pravost, úcta k území a životnímu prostředí jsou principy, které řídí celý výrobní proces Laudemio. Od harmonického obhospodařování olivových hájů až po selektivní sklizeň ovoce v jeho dokonalé fázi zralosti, od lisování až po hnětení, po extrakci za studena až po plnění lahví a pečlivé konzervování produktu.
Konečný výběr provádějí speciální kontrolní orgány a dvě velmi přísné degustační komise: značkou Laudemio® se může pochlubit pouze ten nejlepší extra panenský olivový olej, dokonalý pravý olej, neporušený a s mimořádnou organoleptickou osobností.
Laudemio® olej je nejcennější olivový olej v Toskánsku. Barva je zelená až světle žluto-zlatá. Vůně je velice intenzivní s tóny travin a bylin. Objevuje se ve svěží zeleni, voní čerstvě posekanou trávou a artyčoky a má intenzivní, nádherně kořeněnou chuť.
Olej Laudemio® Fattoria di Maiano je bohatý na polyfenoly, které se ve většině středních olejů vyskytují méně často.
V gastronomii je vhodný do polévek, na zeleninové saláty, na pokrmy typicky toskánské kuchyně, na pečenou zeleninu, do těstovin a také na přípravu rybích pokrmů.
Tento olej patří mezi absolutní špičku italské produkce. Každý kus je zabalen v dárkové krabici, která i chrání olej před světlem. Olej je tak uchováván v temnu.
V listopadu 2022 lisovaný olej za studena, bez přítomnosti kyslíku a následném filtrování. Tento proces probíhá do 6 hod od sklizně.
Odrůdy oliv: Frantoio (60%) Moraiolo (40%)
Ocenění:
- International Competition Los Angeles USA – zlatá medaile
- AIPO d'Argento Verona Italy – stříbrná medaile
- Joop Japan – bronzová medaile
Energetická hodnota na 100g: 3404kj/828kcal Tuky (g): 92,0 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 14,0 Sacharidy (g): 0 z toho Cukry (g): 0 Polyalkoholy (g): 0 Škroby(g): 0 Vláknina (g): 0 Bílkoviny (g): 0 Vitamíny (g): 0 Minerální látky (g): 0 Sůl (g): 0
Značka a balení oleje Laudemio® jsou patentovány v Itálii i v zahraničí a jsou známy po celém světě jako synonymum výjimečné a vysoké kvality.
Skladování:
Skladujte na tmavém, suchém a chladném místě při teplotě do 20°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Složení: 100% Extra panenský olivový olej, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Výrobce: Fattoria di Maiano – Via Benedetto da Maiano, 11, 50014 Fiesole (FI) – Itálie
Země původu: Itálie
Skladování: Skladujte na tmavém, suchém a chladném místě při teplotě do 20°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření
Původ oliv: Itálie (Toskánsko)
Sklizeň a lisování oliv: Listopad 2022
Alergeny: bez alergenů
Výživové údaje na 100 ml:
Energetická hodnota 3404 Kj / 828 Kcal
Tuky 92 g
z toho nasycené mastné kyseliny 14 g
z toho mononenasycené mastné kyseliny 71 g
z toho polynenasycené mastné kyseliny 7 g
Sacharidy 0.0 g
z toho cukry 0.0 g
Bílkoviny 0.0 g
Sůl 0.0 g