Koření Skýpala Badyán celý, 50 g
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Koření do svařených vín a punčů! Badyán se používá hlavně v čínské a vietnamské kuchyni. V Evropě je znám koncem 16.století. Používá se do jablečných a hruškových kompotů, k výrobě likérů, k dochucení ryb. Celé hvězdičky se využívají k dochucení punčů, svařených vín, sirupů z tropického ovoce.
Celý popis
Popis
Země původu:
Čína
Použití:
Koření do svařených vín a punčů Badyán se používá hlavně v čínské a vietnamské kuchyni. V Evropě je znám koncem 16.století. Používá se do jablečných a hruškových kompotů, k výrobě likérů, k dochucení ryb, mořských plodů. Celé hvězdičky se využívají k dochucení punčů, svařených vín, sirupů z tropického ovoce. Oblíbené i jako dekorační koření.
Popis:
BADYÁN CELÝ (Illicium verum)
Strom dosahuje výšky okolo 8m a neplodí před 6. rokem věku, ale potom může plodit až 100 let. Jeho žluté květy se přeměňují v hnědá souplodí měchýřků, které v době zralosti pukají a souplodí získá hvězdicovitý tvar.