Manicardi Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. Barrique, 250 ml - bez barviv - v dárkové krabičce
Popis
Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. Barrique bez barviv
Vůně balzamikového octa Modena IGP (chráněné zeměpisné označení) pochází z jeho zrání v „sudech“ z různých dřevin.
Dřevo tak v průběhu času produkt zjemňuje.
Výsledkem je hotový produkt vysoké kvality a intenzivní esence, která zvýrazňuje chuť pokrmů.
Tento balzamikový ocet z Modeny je produktem pečlivého zrání ve speciálních sudech z moruše, kaštanu a třešní.
Hodí se k dochucení salátů a omelet všeho druhu (zejména však s cibulí).
Doporučujeme ho k lehkým úpravám, ke všem druhům zeleniny, nejlépe syrovou sezonní.
Vzhled: Čirý, brilantní
Barva: Tmavě hnědá
Vůně: Pronikavá, s nádechem dřevitých esencí
Chuť: Sladká až kyselá s nádechem dřevitých esencí
Hustota při 20 °C: 1,080 ÷1,100
Celková kyselost: 6 ÷ 6,50%
Doba zrání v sudech: min. 6 měsíců
Složení: vinný ocet, vařený hroznový mošt. Obsahuje siřičitany
Tento balzamikový ocet neobsahuje barviva a je přírodním produktem.
Výrobce Acetaia Manicardi – Via Massaroni, 1, 41014 Castelvetro (MO) – Itálie
Hmotnost 250ml
Složení vinný ocet, vařený hroznový mošt. Obsahuje siřičitany
Země původu Itálie
Skladování skladovat na chladném suchém místě
Alergeny Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 435 Kj / 102 Kcal
Tuky < 0.1 g
z toho nasycené mastné kyseliny <0.1 g
Sacharidy 19.2 g
z toho cukry 19.2 g
Bílkoviny 1.05 g
Sůl 0.025 g
Doba zrání v sudech min. 6 měsíců
Hustota při 20 °C 1,080 ÷1,100
Celková kyselost 6 ÷ 6,50%