Manicardi Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. 3 Scudi, 250 ml - bez barviv - v dárkové krabičce
Popis
Balzamikový ocet z Modeny I.G.P. 3 Scudi bez barviv
Vůně balzamikového octa Modena IGP (chráněné zeměpisné označení) pochází z jeho zrání v „sudech“ z různých dřevin.
Dřevo tak v průběhu času produkt zjemňuje.
Výsledkem je hotový produkt vysoké kvality a intenzivní esence, která zvýrazňuje chuť pokrmů.
Tento balzamikový ocet z Modeny je produktem pečlivého zrání ve speciálních sudech z kaštanu, dubu, třešní, moruše a jalovce s převahou kaštanu.
Je vhodný pro přípravu mnoha gastronomických návrhů, velmi univerzální pro národní i mezinárodní pokrmy.
Doporučujeme ho k čerstvé i vařené zelenině, salátům, grilovanému či pečenému masu.
Vzhled: čirý, brilantní
Barva: tmavě hnědá
Vůně: pronikavá, s nádechem dřevitých esencí
Chuť: sladká až kyselá s nádechem dřevitých esencí
Hustota při 20 °C: 1,100 ÷ 1,140
Celková kyselost: 6 ÷ 6,50%
Doba zrání v sudech: min. 1 rok
Složení: vinný ocet, vařený hroznový mošt. Obsahuje siřičitany
Tento balzamikový ocet neobsahuje barviva a je přírodním produktem.
Výrobce Acetaia Manicardi – Via Massaroni, 1, 41014 Castelvetro (MO) – Itálie
Hmotnost 250ml
Složení vinný ocet, vařený hroznový mošt. Obsahuje siřičitany
Země původu Itálie
Skladování skladovat na chladném suchém místě
Alergeny Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 554 Kj / 130 Kcal
Tuky 0.0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0.0 g
Sacharidy 27.0 g
z toho cukry 27.0 g
Bílkoviny 1.0 g
Sůl 0.5 g
Doba zrání v sudech min. 1 rok
Hustota při 20 °C 1,13
Celková kyselost 6 ÷ 6,50%