Český černý česnek 5x Černý česnek, palice sáček 300g

Český černý česnek 5x Černý česnek, palice sáček 300g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Balení 5ks černého česneku neloupaného a v celku, v celofánovém sáčku. V těchto baleních je výjimečně česnek v celku přímo v neporušené palici a je naším nejvíc ekonomickým balením. Celý popis

Skladem u partnera 5+ kusů

21.1 - 22.1 při doručení na adresu
Možnosti doručení
 

Zboží partnera Black Garlic Czech, s.r.o.

Prodej zastřešuje MALL.CZ včetně případné reklamace či vrácení zboží.
Partner odesílá zboží v samostatné zásilce.
Partner určuje způsoby a ceny doručení.

Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 100039623179

Popis

Český černý česnek (Č ³): “fermentovaný” zázrak

O černém (zrajícím) česneku jste již možná slyšeli. Proces výroby má své kořeny na Dálném Východě, kde byl česnek skladován v hliněných nádobách při slabě zvýšené teplotě (kolem 50°C) a vysoké vlhkosti po dobu několika měsíců. Výsledek je těžko očekávatelný – černé, měkké stroužky, které ztratily svou typickou ostrou chuť (a částečně i vůni) a namísto toho Vás čeká nasládlé a kořeněné potěšení chuťových buněk. Takzvaná “fermentace” ve skutečnosti není fermentací, která vyžaduje přidání dalších surovin, jako sůl a/nebo voda, ale spíše slabou aplikací tzv. Maillardovy reakce, kterou znáte především z procesu grilování, kdy “cukry” při zahřátí změní svou barvu na tmavě hnědou – barvu grilované potraviny.

Síla českého česneku

Přáli byste si černý česnek na třetí? Pak byste měli zvolit Český černý (zrající) česnek! Pokud budete porovnávat česnek z Číny, Španělska a Čech (tři země známé svou produkcí česneku), tam kde budete potřebovat 5 stroužků čínského česneku, můžete je nahradit 2–3 stroužky španělského česneku nebo jediným stroužkem českého česneku! 

Vyzkoušeli jsme mnoho odrůd česneku k výrobě ččč, až jsme nakonec vybrali ten nejvhodnější díky vlastnostem, velikosti, způsobu pěstování, ošetření i skladování. 

Čerstvý česnek nakupujeme v nedaleké farmě, kde jeho pěstování, zpracování a skladování věnují maximální péči. Česnek není nijak chemicky ošetřen proti klíčení. Tomu je zabráněno skladováním v optimálních chladících boxů. Proto máme dostatečné množství kvalitního, chemicky neošetřeného česneku až do dubna následujícího roku po sklizni. Ve vlastnostech našeho česneku se odráží půda i slunce jižní Moravy a mikroklima okolí řeky Dyje. V neposlední řadě také zavlažování, kterým je možné nahradit občas chybějící vláhu. Díky těmto podmínkám pěstování a následného zpracování bez chemie a jakýchkoliv přidaných látek, je potom hotový a uzrálý český černý česnek harmonický svojí nasládlou a kořeněnou příjemnou chutí a nezvyklou vůní. 

Rychlokurz biochemie

Během procesu zrání se některé nestabilní sloučeniny včetně dobře známého alicinu přeměňují na stabilnější a biologicky dostupnější sloučeniny. Z nich bychom chtěli zmínit ve vodě rozpustný S-allyl merkaptocystein (SAMC) a 

S-allyl cystein (SAC), silné antioxidanty s více než 98% biologické dostupnosti! Mezi další sloučeniny a minerály, které v čeném česneku najdete, patří sloučeniny síry rozpustné v tucích, flavonoidy, fenol allixin a minerály, jako je selen. Nejdůležitější sloučeniny jsou ty, které jsou rozpustné ve vodě.

Zdravotní účinky pravidelné konzumace Č³

Posílení imunity, antivirální, antibakteriální a fungicidní efekt

Zde účinky černého česneku daleko převyšují možnosti čerstvého. Ve studii účinků černého česneku na pacienty s AIDS si můžete přečíst, že podávání 1800 mg extraktu z černého česneku po dobu 3 týdnů zvýšilo aktivitu NK buněk o 155% u těchto pacientů a u těch, kteří dostávali 35 g čerstvého česneku ( ekvivalent 1800 g černého česneku = 10 stroužků čerstvého česneku), poté o 139%. Buňky NK (natural killers) jsou jednou z podskupin bílých krvinek, které jsou schopné identifikovat a zabíjet rakovinné buňky a buňky infikované virem. Podle mého vlastního výzkumu neexistuje jediný chemický lék, který by měl dokonce srovnatelný účinek na zvýšení aktivity NK buněk! Kromě toho může černý česnek při pravidelné konzumaci zabránit nadměrnému růstu Candida Albicans a účinně mu zabránit. Totéž platí o jeho účincích na Helicobacteria Pilori, která je spojena s žaludečními vředy a rakovinou. Toto zjištění je možná ještě důležitější, protože se ukazuje, že přibližně 84% populace je rezistentní na antibiotickou léčbu H. Pilori!

Antioxidační efekt

Volných radikálů, částic, které ztratily elektron a v našem těle působí paseku do doby, než je zachytne nějaký antioxidant a onen elektron jim dodá, se nezbavíme. Jsou vytvářeny mimo jiné v rámci Krebsova cyklu a další z fyziologických procesů v našem těle. Jde tedy spíše o to nevytvářet jich nadbytek tím, že je dodáváme do těla stravou (zánětlivé procesy), tím, že se zbytečně stresujeme, fyzicky příliš zatěžujeme naše tělo a vystavujeme je působení externímu znečištění – kouři, smogu, radiaci… Volné radikály v převaze nad antioxidanty pak poškozují naši DNA, tělesné tuky a bílkoviny a to vše vede k procesu stárnutí a nemocem. Antioxidační aktivita sloučenin černého česneku pak vede mj. k vyšší produkci glutathionu, nejsilnějšího známého antioxidantu, které si tělo dokáže vytvořit!

Ochrana kardiovaskulárního systému

Riziko srdečních onemocnění, infarktu, vyšší hladiny sLDL cholesterolu a triglyceridů, vysoký krevní tlak, vysoké hladiny homocysteinu a několik dalších faktorů. Klinické studie potvrzují, že S-allyl cystein se vším výše uvedeným může velmi účinně bojovat. 2,4 až 4,8 gramů černého česneku (1 stroužek) podávaných denně po dobu 6 měsíců může snížit celkový cholesterol o 5–7%, snížit sLDL cholesterol, triglyceridy, zvýšit HDL cholesterol a také zabránit plateletárnímu zanášení cév. SAC funguje na podobném principu jako léky na bázi statinů! 

Prevence rakoviny

Pokud bychom měli z hlediska genetiky jednou větou vyjádřit podstatu rakoviny, pak k ní dochází po dlouhodobém poškození nebo mutaci DNA nebo působením chemických sloučenin, které ji způsobují. Ukázalo se, že černý česnek je účinný při prevenci rakoviny žaludku, tlustého střeva a prostaty. Předklinické studie navíc naznačují jeho účinnost při prevenci rakoviny prsu, žlučníku, jater, plic a jícnu. A z pohledu biochemika je to způsobeno vyšší produkcí glutathionu, prevencí vazby karcinogenů na naši DNA a zvýšeným odstraňováním toxinů z těla. Proto je česnek součástí většiny detoxikačních kúr, zejména těch zaměřených na trávicí systém!

Léčba rakoviny

Je za to zodpovědný ve vodě rozpustný S-allyl merkaptocystein. Spolu s S-allyl cysteinem může potlačit růst buněk rakoviny prostaty o 80% regulací hladin testosteronu a snížením PSA, hlavního markeru rakoviny prostaty. SAMC může sám potlačit růst buněk rakoviny prsu nebo buněk rakoviny tlustého střeva o 71% a může dokonce způsobit apoptózu (programovaná buněčná smrt – tedy rakovinné buňky) !!!