Balónová metla

Tato metla z nerezové oceli ve tvaru balónu všlehá maximální množství vzduchu do čehokoli od vaječných bílků po hustá litá těsta. Sněhům, šlehačce, suflé, bramborové kaši a koláčům dodává lehkou a nadýchanou strukturu.

Šlehaná těsta: Těsta bez tuku, piškotové rolády a janovské těsto – u všech těchto těast záleží na množství vzduchu zachyceném ve vaječné směsi. Abyste měli dobré těsto, musíte šlehat vejce a cukr, dokud nebudou skutečně hustá a krémová – tak hustá, že při vynětí metly zanechají stopu na povrchu. Nejlepšího výsledku dosáhnete, když spustíte balónovou metlu na nejnižší rychlost a pak ji velmi rychle zvýšíte na maximum. Zlehka přisypte mouku a další zbývající přísady, abyste do směsi dostali co nejvíce vzduchu. Pomocí balónové metly vytvoříte skvělé sněhové pusinky a také želatinové bonbóny.

Ovládání metly pro vysokou rychlost a teplotu: Pro vysokorychlostní šlehání při teplotách přes 60°C nastavte příslušnou rychlost a stiskněte tlačítko Pulse. Cooking Chef zapípá a ukazatele rychlosti a teploty začnou rychle blikat. Rychlost šlehání se bude pomalu zvyšovat až na zvolenou rychlost. Pro další zvýšení rychlosti tento postup opakujte. Rychlost šlehání můžete snížit, nebo ji vypnout. Poznámka: Tato funkce MUSÍ být používána pouze s balónovou metlou a do maximálního obsahu nádoby 3 litry. Vždy nasaďte ochranné víko a přístroj nikdy nenechávejte zcela bez dozoru.

Obr.