Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 864453

Steba SV 200 PRO

Steba SV 200 PRO

Elektrický hrnec Steba SV 200 PRO Sous Vide je vynikající svým sous-vide vařením, který zvládne nízkoteplotní, vaření a ohřívání. Vařením v tomto hrnci vždy zůstanou všechny nutriční hodnoty a vitamíny zachovány. Umožňuje vaření s naprosto přesně nastavenou teplotou, takže převaření je prakticky nemožné. Celý popis
Produkt se již neprodává
7 716 Kč
Zboží od: MALL
7 716 Kč

Popis

Vlastnosti

Sous-Vide

  • neboli vaření ve vakuu
  • je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou
  • takto vakuované potraviny se připravují o přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu, nejčastěji při teplotě v rozmezí 55–60 °C
  • záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolvané vodní lázni

Další výhody hrnce:

  • nerezové tělo přístroje
  • umožňuje přesné vaření (max. 0,1 °C rozdíl)
  • efektivní cirkulace vody pro zajištění rovnoměrné teploty: 7,5 l / min
  • osvětlený LCD displej pro:
    • nastavená teplota
    • aktuální teplota
    • časovač
  • přesná elektronická regulace teploty až do 99 °C
  • vypínač Zapnuto/Vypnuto
  • funkce paměti
  • až 50 porcí najednou
  • snadné čištění díky možnosti mýt v myčce na nádobí
  • potraviny zůstanou šťavnaté, jejich barva a aroma se přípravou ještě zintenzívní. (Nedochází k vysoušení, k oxidaci ani k vyluhování potravin)

Technické parametry:
  • rozměry 28,5×41,5×27 cm
  • rozměry vnitřní 20×30×23,5 cm
  • příkon 600 W
  • objem: 12,5 l
  • váha 6,2 kg
  • barva: nerez + černá
Ke stažení

Sous-vide

Grilování se sous-vide

Grilování potravinám dodá výraznou chuť a vůni, ale může se snadno stát, že neodhadnete sílu žáru v grilu a maso zvenku spálíte – bude vysušené a tvrdé, ale zároveň uvnitř zůstane nedodělané. Nejlepším způsobem, jak dosáhnout dokonale ogrilovaného masa, je použití metody sous-vide. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, jedná se tepelnou úpravu potravin při nízké a konstantní teplotě ve vodní lázni. Potravina je přitom uzavřena do vakuového obalu, aby si zachovala uvnitř veškerou chuť a šťávu. Potřebujete k tomu vakuový hrnec sous-vide (dostupný vakuový hrnec pro domácí využití nabízí značka Steba) a vakuovačku. Po uvaření a vyndání z vodní lázně stačí maso jen na pár minut hodit na gril. Nejen, že vám odpadne netrpělivé čekání a hlídání masa, ale vyhnete se nerovnoměrnému opékání. Díky tomu, že nebude z masa odkapávat přepálený tuk, snížíte vystavení působení nežádoucích chemických a karcinogenních látek. Grilování se tak stane zdravějším. Výhodou také je, že nemusíte být přeborník v grilování a výtečného výsledku docílíte i při přípravě nepříliš kvalitních nebo tuhých mas. Navíc bylinky, které spolu s masem zavakuujete, prostoupí skrz celou surovinu a budou v hotovém jídle cítit, přestože je již při grilování nepoužijete.

Dále doporučujeme