Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 11388241

Fermi Bohigas Cava Bohigas Extra Brut Gran Reserva

Fermi Bohigas Cava Bohigas Extra Brut Gran Reserva

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Noblesní suchá Gran Reserva s pouhými 3 gramy zbytkového cukru. Víno intenzivnější slámové barvy se zlatavými odlesky, s velmi jemným perlením ve skleničce. Aroma je komplexní, doslova opulentní, s tóny zralých peckovin, toustu, ořechů nebo koření. Celý popis
350 Kč
Prodává OKvino.cz
Prodej zastřešuje MALL.CZ včetně případné reklamace či vrácení zboží.
Partner odesílá zboží v samostatné zásilce.
Partner určuje způsoby a ceny doručení.
350 Kč
S novou kartou za

11.7.2022 - 12.7.2022 na vaší adrese
Možnosti doručení

Popis

Noblesní suchá Gran Reserva s pouhými 3 gramy zbytkového cukru. Víno intenzivnější slámové barvy se zlatavými odlesky, s velmi jemným perlením ve skleničce. Aroma je komplexní, doslova opulentní, s tóny zralých peckovin, toustu, ořechů nebo koření. Na patře působí víno robustně, je krásně strukturované, s tóny zralého ovoce, jemnou nasládlostí a kořenitostí. Celek působí elegantně, Gran Reserva je krásně sladěná ve všech složkách chuti. Ta přetrvává v ústech velmi dlouho. Víno pro slavnostní okamžiky! Druh vína: suché Ideální teplota: 6 – 9 °C Analytické hodnoty: Alkohol: 12 %; Kyselina: 6,1 g/l; Zbytkový cukr: 3 g/l Vinice: Pro zdejší vinice je typická jílovito vápenitá půda. Réva si zde užívá vysoké rozdíly v teplotách ve dne a v noci a je navyklá na velmi malý objem ročních srážek. Výnosy jsou přirozeně nízké a hrozny dozrávají velmi pozvolna při zachování kyselosti. Ve vinicích Fermí Bohigas jsou ideální podmínky pro výrobu šumivých vín Cava. Sklep: Druhotná fermentace probíhá v lahvi v podzemních sklepeních vinařství, kde se po celý rok udržuje přirozená teplota kolem 16 ° C. Kvasinky tu nepřetržitě pracují a integrují všechny složky chutí ve víně. Víno ve sklepě minimálně 30 měsíců, následně proběhne odstranění kvasinek prostřednictvím degorzáže. Kdy vypít: 2021 – 2023 Doporučení v gastronomii: Pokrmy z ryb, mořské plody, risotto nebo sušené ovoce. Přečtěte si na našem blogu: Cava: Slavná šumivá vína ze Španělska … Fermi Bohigas Vinařství Fermi Bohigas je synonymem kvalitních šumivých vín Cava z organicky pěstovaných hroznů. Vlastníci vinařství mají v krvi 800 let historie pěstování révy, svá první vína pak nalahvovali v roce 1870. Na Vánoce v roce 1936 pak Joan VivesGibert uvedl na trh první šumivá vína zrající v podzemních sklepích vinařství. V polovině minulého století proběhla výrazná modernizace sklepa a výrobních prostor vinařství a od roku 1978 vinařství funguje pod značkou „Fermi Bohigas“. V současné době se statek rodiny Bohigas rozkládá na 200 hektarech, z čehož 35 hektarů tvoří vinice. Roční produkce vín se blíží 500 000 lahvím a drtivou většinu tvoří šumivá vína Cava. Druhotné kvašení v láhvi u šumivých vín Fermi Bohigas probíhá v podzemních sklepech, které udržují přirozenou teplotu kolem 16 ° C po celý rok. Péče o révu ve vinicích probíhá dle standardů Bio, vinařství je aktuálně v procesu získání oficiální organické certifikace. Ve vinicích najdete především typické místní odrůdy Macabeu, Xarel·lo a Parellada, z nichž některé keře dosahují až 50 let věku. Sortiment vinic doplňují odrůdy Grenache Blanc, Tempranillo, Chardonnay nebo Pinot Noir.