Peter Zemmer Alto Adige Sauvignon DOC 2020
Popis
Sauvignon Blanc od Petera Zemmera má příjemnou a výraznější vůni s tóny lučních květů, medu, pepře a angreštu. V ústech je víno plné, harmonické, s tóny čerstvého ovoce a křupavou kyselinkou podporující svěží charakter vína. Druh vína: suché Ideální teplota: 10 – 12 °C Vinice: Tento Sauvignon blanc roste na vinici v nadmořské výšce 450 metrů nad mořem v Pochi di Salorno. Vyšší nadmořská výška, půdy bohaté na vápenec a ideální sklon směrem ke slunci zajišťují každým rokem perfektní kvalitu hroznů. Hrozny jsou sklízeny ručně. Sklep: Poté, co hrozny dorazí do vinařství, probíhá osm až 10 hodin macerace se slupkami pro zvýraznění ovocnosti vína. Poté se hrozny jemně lisují a mošt se vyčistí přirozeným usazováním sedimentů. Alkoholická fermentace se uskuteční při kontrolované teplotě 19 °C v nerezových tancích. Po několika měsících zrání na kvasnicích je víno nalahvováno. Kdy vypít: 2021 – 2024 Doporučení v gastronomii: Jako aperitiv nebo k pokrmům z bílého masa jako jsou ryba, drůbež nebo králík. … Peter Zemmer Vinařství Peter Zemmer bylo založeno v roce 1928 a současný majitel zastupuje již třetí generaci vinařské rodiny. Rodinný podnik najdete v Cortině na místní stezce Strada del Vino v jižní části regionu Trentino Alto Adige. Peter Zemmer si zakládá na špičkové kvalitě, kombinuje moderní technologie ve sklepě s citlivým přístupem ve vinohradech. Filozofií je také minimální vliv vinařství na okolní prostředí, takže například elektrickou energii si vinařství vyrábí ze solárních panelů umístěných na střeše jedné z budov. Celkem vinařství disponuje 52 hektary vlastních vinic, na kterých jsou vysazeny mezinárodní i typicky místní odrůdy. Srdcem vinařství je moderní nová barricaia, v níž se nacházejí jak velkokapacitní dubové sudy, tak francouzské barikové sudy používané pro zrání červených vín.