Značka
Cena
Štítek
Stav zboží
Dostupnost
Zboží od
Typ
Materiál
Je zavařování, nakládání a odšťavňování vaší oblíbenou činností v kuchyni? Hrnce na nakládání, zavařovací sklenice a hrnce i odšťavňovače vám práci výrazně usnadní. Na zpracování drobného ovoce se hodí odpeckovače.
Zavařovací sklenice
Bez zavařovací sklenice se při zavařování neobejdete. Slouží k uchování zavařenin, nakládané zeleniny, ovoce, kompotů apod.
→ K dostání jsou klasické zavařovací sklenice o objemu 500 a 700 ml, i velké zavařovací sklenice na 5 l. Velmi oblíbené jsou zavařovací sklenice s klipem.
Zavařovací víčka
Zavařovací víčka musí sklenici spolehlivě uzavřít, aby se dovnitř nedostal vzduch. Použít můžete šroubovací zavařovací víčka, k dostání jsou také zavařovací víčka s potiskem.
Zavařovací hrnce
Hrnce na zavařování slouží ke konzervaci a zavaření potravin. Jsou vyrobeny z nerezu nebo smaltu, obvykle mají objem cca 25 – 30 l, najednou zavaří až 25 běžných zavařovacích sklenic.
- Klasický zavařovací hrnec – jednoduchý zavařovací hrnec je třeba ohřívat na běžném sporáku. Jeho výhodou je nižší pořizovací cena, vyžaduje však neustálou kontrolu při zavařování.
- Elektrický zavařovací hrnec – elektrický zavařovací hrnec se nahřívá automaticky. Lze nastavit mnoho způsobů zavařování, proces zavařování je automatický a výrazně snazší.
Jaké další zavařovací pomůcky práci usnadní?
Pomůcky na zavařování v podobě cukroměru nebo lihoměru zajistí přesnější postup při zavařování a tím i lepší výsledek. Dokoupit samostatně můžete také víka na zavařovací hrnce.
Hrnce na nakládání zeleniny a masa
Hrnce na nakládání pomohou s naložením masa, zeleniny, utopenců, zelí, nebo hermelínů a dalších pochutin. Součástí hrnce je víko, objem hrnců se pohybuje mezi 2 – 30 l.
- Hrnec na nakládání zelí – obvykle se jedná o kameninový hrnec s glazurovaným povrchem. Hrdlo zeláku je pro snadné plnění širší než jeho trup. Obvykle je hrnec vybaven madly pro pohodlné přenášení.
- Hrnec na nakládání zeleniny – hrnec na nakládání zeleniny je vybaven speciálním víkem s kolíkem a gumou, které zajišťuje správné těsnění, a tím podporuje optimální kvašení zeleniny.
- Kameninový hrnec na nakládání masa – kameninové hrnce na nakládání masa mají obvykle objem 15 – 30 l. Součástí hrnce je poklice a závaží, které maso zatíží, a tak jej udrží potopené v láku.
Odpeckovače
Odpeckovač výrazně usnadní práci. Do odpeckovače jednoduše nasypete hrst třešní a jedním stisknutím ovoce vypeckujete. Třešeň sklouzne do připravené kuchyňské mísy a pecka zůstane uvnitř odpeckovače.
Odšťavňovače a odšťavňovací hrnce
Odšťavňovače do domácnosti a odšťavňovací hrnce vytěží z ovoce maximum šťávy s minimální potřebou úsilí. Díky odšťavňovačům si pochutnáte na čerstvém džusu, nebo skvělém domácím sirupu.
- Mechanický odšťavňovač – ruční odšťavňovač se podobá ručnímu mlýnku na maso. Využijete jej i tam, kde nemáte přístup k elektřině. Do mlýnku vložíte nakrájené ovoce a otáčením páčky z něj vylisujete většinu šťávy.
- Elektrický odšťavňovač – elektrický odšťavňovač je oproti ručnímu odšťavňovači výrazně rychlejší a výkonnější. Do nádoby stačí vložit ovoce nebo zeleninu a zbytek práce udělá přístroj za vás.
- Odšťavňovací hrnec – parní odšťavňovací hrnce se skládají ze tří částí – spodní část naplníte vodou a vrchní ovocem. Stoupající pára uvolní ovocnou šťávu, která stéká do prostřední nádoby a hadičkou odtéká do připravené nádoby na mošt.
Přemýšlíte nad dalším způsobem, jak zakonzervovat úrodu ze zahrady? Pořiďte si praktickou sušičku potravin, se kterou můžete sušit téměř všechny druhy ovoce, zeleniny i masa.
Nejprodávanější
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
DURAmat Víčko TWIST 82, červené, 10ks
můžete mít 17.10.
Používá se při kvašení (piva či vína atd).
můžete mít 16.10. - 17.10.
Víčko OMNIA 6,5 cm, PH pastelové barvy (5 ks).
průměr: 6,5 cm materiál: LDPE balení: 5 ks
Víčko pro vodotěsné uzavření sklenic Omnia. Určeno k těsnému a bezpečnému uzavření již otevřených zavařovacích sklenic. Hodí se i k uzavírání sklenic při nakládání kvašených okurek, višní na griotku, kysanéh
můžete mít 15.10. - 16.10.
Zavařovací hlava 83/68 PH mix barev.
materiál: plast mix barev: modrá, žlutá, červená, zelená, béžová, hnědá
Zavařovací kuličková hlava má 2 polohy. Využijete ji k uzavírání sklenic o průměru hrdla 68 a 83 mm.
můžete mít 15.10. - 16.10.
Zavařovací sklenice AMFORA o objemu 145 ml s víčkem na závit.
můžete mít 21.10. - 23.10.
DURAmat Víčko TWIST 82, med, 10ks
můžete mít 17.10.
Bezpečně utěsníte víčka ke sklenicím WECK v průběhu zavařování.
Momentálně nedostupné
DURAmat Víčko TWIST 82, med, 10ks BEE HONEY
můžete mít 17.10.
Nálevka OMNIA, PH mix barev.
průměr: 14 cm výška: 7,5 cm materiál: plast mix barev: bílá, růžová, modrá, zelená, béžová, šedá
Nálevka OMNIA je praktickým pomocníkem při zavařování. Nálevku nasadíte na sklenici a pohodlně naléváte bez jakéhokoli znečištění kuchyně.
můžete mít 15.10. - 16.10.
DURAmat Víčko TWIST 82, 10 ks zlaté
můžete mít 17.10.
Sklenice Quattro Stagioni je univerzální zavařovací nádoba o objemu 150 ml, ideální pro vzorky medu, džemu, zavařenin, pesta nebo pasty ze sušených rajčat.
můžete mít 17.10. - 18.10.
průměr: 32 × 30 mm barva: bílá
Kvasná zátka syntetická pro demižony – horní průměr 32 mm. Zátka je vyrobena z polyethylenu, schváleno pro kontakt s potravinami. Zástrčka má otvor pro fermentační trubku. Díky uzávěru lze zátku uzavřít po procesu fermentace.
můžete mít 15.10. - 16.10.
Zavařování, nakládání, odšťavňování
Zavařování, nakládání i odšťavňování patří k běžným činnostem ve většině domácností. Zavařovací sklenice a víčka zeleninu i ovoce spolehlivě zakonzervují. Elektrické zavařovací hrnce udělají většinu práce za vás! Odpeckovače přípravu ovoce výrazně urychlí. Pokud máte rádi čerstvé ovocné šťávy, pořiďte si elektrický odšťavňovač.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Zavařování, nakládání a odšťavňování.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Zavařování, nakládání a odšťavňování výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Zavařování, nakládání a odšťavňování akce.