Biobezobalu Bio 100% čokoláda Peru 1kg
Popis
Proces výroby čokolády:
fermentace – 120 hodin.
sušení – 7–10 dní ve stínu a na slunci.
pražení 104 – 125 stupňů.
mletí melanžerem, čokoláda neprošla procesem temperace, což je proces zahřívání čokolády po dlouhou dobu.
čokoláda neprošla procesem alkalizace.
Odrůdy – Trinitario a Criollo.
Baleno v ekologickém papírovém sáčku.
Na obrázku foto Kraje San Martín a farmáři sdružení Oro Verde, kde stromy rostou v agrolesnictví ve stínu vyšších stromů. Zejména v ekologickém pěstování kakaa to přispívá k lepšímu stavu plodů kakaovníku a vyšším výnosům.
Naše čokoláda pochází z kakaových bobů pěstovaných malými farmáři ve sdružení Oro Verde, region San Martín.
Naše boby vynikají tóny manga, banánů a papáje, exotického dřeva a kávy, jež se v Peru také pěstují.
Certifikace BIO znamená, že není použita celá řada pesticidů a fungicidů, které se používají při dozrávání kakaových lusků. Zajišťuje to lepší podmínky pro místní farmáře co se týče kvality života, ale i výkupní ceny za kakaové produkty.