Biobezobalu Bio 100% čokoláda v prášku, 500g
Popis
Proces výroby čokolády:
– fermentace – 120 hodin
– sušení – 7–10 dní ve stínu a na slunci
-pražení 104 – 125 stupňů
-mletí melanžerem, čokoláda neprošla procesem temperace (proces zahřívání čokolády po dlouhou dobu)
– čokoláda neprošla procesem alkalizace
Odrůdy – Trinitario a Criollo
Na obrázku foto Kraje San Martín a farmáři sdružení Oro Verde, kde stromy rostou v agrolesnictví ve stínu vyšších stromů. Zejména v ekologickém pěstování kakaa to přispívá k lepšímu stavu plodů kakaovníku a vyšším výnosům.
Naše čokoláda pochází z kakaových bobů pěstovaných malými farmáři ve sdružení Oro Verde, region San Martín. Naše boby vynikají tóny manga, banánů a papáje, exotického dřeva a kávy, jež se v Peru také pěstují.
Tento region je proslulý projektem „Cocoa for Coca". Farmáři teď pěstují produkty na výrobu čokolády místo kokainu.
Certifikace BIO znamená, že není použita celá řada pesticidů a fungicidů, které se používají při dozrávání kakaových lusků. Zajišťuje to lepší podmínky pro místní farmáře co se týče kvality života, ale i výkupní ceny za kakaové produkty.