Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 21743010

Chtoura Bulgur jemný celozrnný 800g

Chtoura Bulgur jemný celozrnný 800g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Tento u nás málo známý produkt se vyrábí z celozrnné pšenice. Celý popis
79 Kč
0,10 Kč/g
Zboží od: Orient food
79 Kč
0,10 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

24.4.2024 na výdejním místě
24.4.2024 na vaší adrese

Popis

Je výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny a má příjemnou oříškovou chuť.

Co je to a jak se vyrábí bulgur

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Získává se z pšenice tvrdé, kdy se zrno umyje, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Namáčením vznikají enzymy a dochází k částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry, tím je bulgur stravitelnější a zrno biologicky aktivní. Bulgur se obvykle nejí samostatně, používá se spíše jako součást různých pokrmů. Chutná po oříšcích a voní po obilí.

Blahodárné účinky bulguru

Bulgur má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny (především vitamín A) a minerály (fosfor, železo, hořčík) a jen zanedbatelné množství tuku. Podporuje zdraví střev a působí blahodárně na nervovou soustavu.

Bulgur v kuchyni

Bulgur se díky předvaření snadno a rychle tepelně upravuje. Protože absorbuje mnoho vody, je třeba jej vařit v poměru 1:3, a to po dobu 12 minut. Možné je také povařit bulgur jen 5 minut a nechat jej pod pokličkou „dojít“. Je také možné připravit jej jinak než tepelným způsobem – nabobtnáním. Uchová si tak veškeré živiny. Surovinu namáčejte po dobu jedné hodiny, potom vodu slijte.