Cena
Dostupnost
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Spaghetti alla chitarra, také známé jako maccheroni alla chitarra, jsou vaječné těstoviny typické pro italskou oblast Abruzzo, se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Název těchto špaget pochází z nástroje (tzv.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Strozzapreti se vyrábí tak, že se těsto vyválí na silné ploché listy, nakrájí se na proužky, ty jsou poté lehce srolované nebo zkroucené mezi dlaněmi a krátí se na délku do 10 cm. Na rozdíl od špaget nebo makaronů nejsou tyto těstoviny jednotné co do velikosti ani tvaru.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Houbové sugo stačí pouze ohřát, smíchat s těstovinami, doladit parmezánem a rychlá večeře je hotová. Jemná a vyvážená chuť hub Poricni. Všechny suroviny jsou pečlivě vybírány a zpracovány řemeslnou metodou v rodinné společnosti v srdci regionu Marche.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh těstovin v podobě cca 2–3 cm širokých nudlí. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle a mívají na šířku 0,65 až 1 cm. Podávají se s různými omáčkami, tradičně především s omáčkou boloňskou, ale neurazí ani v kombinaci s macarpone nebo ricottou.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. Jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Pennette della Domenica – sváteční těstoviny, které na první pohled připomínají klasické penne, ale tyto sváteční jsou ručně tvarovány z vyváleného těsta, které se nařeže na čtverce a spojením dvou protilehlých rohů vznikne tato krásná vroubkovaná těstovina, na které výborně drží omáčka.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Speciální ingrediencí červeného pesta jsou sušená rajčata, která dodávají krému typickou červenou barvu a středomořskou chuť. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Fettuccine (v překladu „stužky“) je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm, které se často podávají s ragú. Nejpopulárnější úpravou jsou Fettuccine Alfredo, kde se uvařené těstoviny smíchají s máslem a parmezánem.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Fettuccine je tradiční a velmi oblíbený tvar těstovin nejen v italské kuchyni. Filotea vyrábí verzi s příchutí papričky Habanero, která jim dodává charakteristickou pikantní chuť.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Fettuccine (v překladu „stužky“) je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Tato varianta je ochucená citrónem.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Těstoviny s černým lanýžem. Fettuccine (v překladu „stužky“) je typ těstovin oblíbený zejména v okolí Říma. Jedná se o nudle široké 1cm. Lanýže se vyskytují například i v regionu Marche, kde se těstoviny Filotea vyrábí.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Filini jsou tenké, krátké nudličky vhodné jako zavářka do polévek. Hodí se hlavně do čirých polévek jako jsou vývary i consommé, se zeleninou nebo bez ní. Lze je ale použít i do krémových a hustých polévek. Jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Lasagne jsou velmi široké těstovinové pláty. Vznik lasagní se obvykle klade do Neapole, kde vznikl první moderní recept, který dal vzniknout tradičnímu pokrmu. Vyrábí se střídáním vrstev těstovinového plátu, bešamelové omáčky a masa.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tradičně se podávají s omáčkami jako je Pesto alla Genovese, ale oblíbené jsou i jiné, jako jsou rajčatové nebo rybí omáčky. V balení je osm porcí.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Linguine jsou těstoviny dlouhé jako špagety, mají eliptický tvar a cca 4mm na šířku. Tyto jsou ochucené česnekem a petrželkou.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Maltagliati – ručně vyráběné těstoviny typické pro italský region Emilia-Romagna.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Mezze Maniche (v doslovném překladu krátké rukávy) jsou krátké širší těstoviny ve tvaru roury. Vysoce kvalitní, drsné a porézní těstoviny s mimořádnou schopností zadržovat omáčky. Hodí se ke každé omáčce. Těstoviny jsou vyráběny podle starodávného receptu z Marche.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Orecchiette – název vznikl z italských slov orecchio (ucho) + etto (malý) a znamená zdrobnělinu „ouško“. Jsou typické pro oblast Apulie, kde se často podávají s brokolicí.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Paccheri – druh těstovin ve tvaru velmi velké trubice pocházející z Kampánie. Jsou obecně hladké, ale existuje i žebrovaná verze, paccheri millerighe. Mohou být podávané plněné či bez náplně jen s omáčkou.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a zkosenými konci. Penne je množné číslo od italského slova penna – pero. Penne se tradičně servírují s omáčkami jako pesto, marinara nebo arrabbiata. Penne jsou také často využívané při přípravě těstovinových salátů.
můžete mít 5.10. - 6.10.
Filotea je malá společnost, která se nachází v srdci regionu Marche. Zrodila se z touhy vyrábět těstoviny takové, jaké kdysi byly. Takové, jaké kdysi vyráběly italské babičky. Výběr mouky, krupice z tvrdé pšenice, nejčerstvějších vajec a řemeslná výroba je nezbytná pro získání jedinečného produktu, který je neuvěřitelně lehký a snadno stravitelný, zatímco jeho texturovaný povrch pomáhá absorbovat omáčky, čímž dosáhnete dokonalého propojení všech chutí.