Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 536895

Bristot Rainforest, 1kg zrno

Bristot Rainforest, 1kg zrno

Luxusní zrnkovou kávu Bristot Rainforest tvoří směs 80% arabiky 20% robusty. Bohaté italské Espresso s nádechem květů citrusů, výborné tělo a dozvuk čokolády a koření. Bristot Rainforest je používána v nejlepších barech a restauracích. Káva je vhodná pro všechny typy kávovarů na zrnkovou kávu. Balení po 1000 g. Celý popis
Produkt se již neprodává
499 Kč
0,50 Kč/g
Zboží od: MALL
499 Kč
0,50 Kč/g

Popis

  • 1000 g
  • delikátní jemná kyselost
  • aroma čerstvých květin, citrusů a vanilky
  • příjemná čokoládová dlouhotrvající chuť
  • vhodná pro všechny typy kávovarů na zrnkovou kávu
  • Rainforest Alliance plantáže garantují soulad platných normem pro zachování přírodních zdrojů a dodržování práv pracujících

O kávě Bristot

Produkce zrnkové kávy Bristot hraje důležitou roli v historii typického italského espresa již od roku 1919. Šest základních směsí káv Bristot dává všem vybrat směs splňující jejich požadavky. Díky své velmi vysoké kvalitě a proslulosti je považována za kávu káv, která splňuje požadavky profesionálů i nejnáročnějších znalců prvotřídního espressa.

Objevení kávy

  • černá, horoucí, hořká, voňavá…… taková je káva, dříve rituální nápoj, dnes neodmyslitelná součást našich životů
  • historie praví, že některé africké kmeny znaly kávu odpradávna
  • z rozemletých zrn vyráběly kaši, kterou dávaly jako krmivo zvířatům a také byla užívána válečníky před bojem pro zvýšení jejich udatnosti
  • je nesporné, že od 13. století se káva pije jako nápoj, a že v 15. století bylo pěstování kávy již plně rozvinuto a začala expanze po celém světě
  • nápoj byl rychle zpopularizován a první kavárna byla otevřena v Mekce v 15. století. Do „Starého Světa“ – Evropy – dorazil věhlas kávy v 17. století prostřednictvím benátských kupců

Káva dnes

  • kávovník patří do rodu Coffea
  • většina z nich jsou tropické stromy nebo keře
  • jsou dva základní druhy kávovníku – kávovník Arabica a kávovník Robusta
  • káva Arabica představuje v současné době asi 70% světové sklizně, ale podíl Robusty stoupá
  • Robusta obsahuje více kofeinu, je silnější a tmavší
  • káva Arabica je náročnější na pěstování a sklizeň (je proto dražší, ale zato kvalitnější, jemnější a s nižším obsahem kofeinu)
  • mícháním Arabiky s Robustou se zvýší obsah kofeinu a sníží cena kávy
  • faktem ovšem zůstává, že díky světovým trendům v oblasti zdravé výživy lidé začínají dávat přednost menšímu obsahu kofeinu a vyšší kvalitě
  • dnes je kávovník mimořádně důležitým prvkem světového hospodářství
  • Pro kávu jako takovou má největší význam kofein, který je obsažen v pražené Arabice cca 0,7–1,4%, v Robustě 2,2–2,4%. Kofein je hořký a tím přispívá k celkové chuti kávy.
  • Podstatná a daná kvalita kávy v šálku se vyznačuje: charakteristickým aroma, jemnou kyselostí, přirozenou sladkostí a výrazným tělem.

    aroma

    tělo

    kyselost

    chuť

Struktura kávy

Struktura Kávy
  1. centrum řezu
  2. zrno (endosperm)
  3. stříbrná kůže (testa, epidermis)
  4. pergamen (trup, endocarp)
  5. pektin vrstva
  6. buničiny (mesocarp)
  7. vnější slupky (oplodí, exocarp)

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: