Banquet Tlakový hrnec 5 l
Do tlakového hrnce Banquet se vejde až pět litrů tekutiny a lze jej uzavřít pomocí pákového mechanismu. Hrnec je vyroben z nerezové oceli a je opatřen sendvičovým dnem který je vhodný na všechny typy ohřevu.
Celý popis
Produkt se již neprodává
1 086 Kč
Zboží od:
MALL
1 086 Kč
Popis
Banquet Tlakový hrnec 5 l
- Objem: 5 l.
- Materiál: nerezová ocel 18/0.
- Pákový uzávěr.
- Tloušťka stěny: 0,6 mm.
- Víko obsahuje hlavní pracovní ventil a pomocný ventil pro případ zanášení pracovního ventilu, což činí hrnec max.bezpečný.
- Sendvičové dno.
- Vhodné na všechny typy ohřevu – elektrika, sklokeramika, plyn a indukce.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška: 15 cm.
- Průměr horní části je 20,8 cm a dolní 18,5 cm.
- Hmotnost: 1,54 kg.
Vaříme v tlakových hrncích
Tradiční vařeníPři tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje. |
Vaření v tlakovém hrnciPři vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry. |
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.
Snadné použití
|
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.