Silit Tlakový hrnec ECONTROL Silargan 6,5 l
Hrnec o objemu 6,5 litru má povrch tvrdší než ocelový materiál je tedy velice trvanlivý a odolný proti poškrábání a pořezání. Silit poskytuje na materiál Silargan® záruku 30 let! Pokud chcete vařit zdravě a úsporně, pak je tento tlakový hrnec Sicomatic t-plus Silargan právě pro Vás.
Celý popis
Produkt se již neprodává
6 499 Kč
Zboží od:
MALL
6 499 Kč
Popis
Tlakový hrnec ECONTROL Silargan 6,5 l
- Objem: 6,5 l
- Průměr: 22 cm
- Tlakový hrnec lze ovládat jednou rukou lehkým stiskem palce.
- Jedinečný 3-stupňový ventilační systém je bezúdržbový.
- Ventilační technika je velmi moderní a garantuje zdravé vaření.
- Econtrol se ovládá jednoduše rotačním ventilem, který se lehce ovládá pomocí jedné ruky.
- Pravidelně je jemně vypouštěna pára.
- Econtrol má nastavitelný výkon vaření ve 3 stupňích.
- Oproti běžnému vaření zaručuje kratší dobu vaření až o 70% a díky tomu je zřetelně úspornější. (brambory budete mít uvařené za pouhých 8minut)
- Keramická povrchová plocha Silargan je nezničitelná a téměř neporézní.
- Tento povrch je tvrdší než ocelový materiál, je velice trvanlivý a odolný proti poškrábání a pořezání.
- Nádobí má pevné jádro z oceli s extra silnou základnou.
- Lze použít na plynových, elektrických i indukčních varných deskách.
- Toto nádobí má antibakteriální úpravu a je bez použití niklu proto má vysoké hygienické vlastnosti.
- Díky této super tvrdé, velice hladké a prakticky neporézní ploše se Silargan® čistí velice snadno.
- K čištění této plochy většinou stačí houba a teplá voda.
- Vhodné do myčky nádobí.
Vaříme v tlakových hrncích
Tradiční vařeníPři tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje. |
Vaření v tlakovém hrnciPři vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry. |
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.
Snadné použití
|
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.