10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 24806766

Masahiro Masahiro MS-8 Yanagiba 210 mm sushi, sashimi nůž

Masahiro Masahiro MS-8 Yanagiba 210 mm sushi, sashimi nůž

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Nůž Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012] Masahiro Yanagiba s délkou čepele 210 mm je nůž, jehož dlouhá a štíhlá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi. Charakteristický pro tradiční Celý popis
2 722 Kč
2 722 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

13.6.2024 na výdejním místě
13.6.2024 - 14.6.2024 na vaší adrese

Popis

Nůž Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]

Masahiro Yanagiba s délkou čepele 210 mm je nůž, jehož dlouhá a štíhlá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi. Charakteristický pro tradiční japonské nože, je jednostranně broušený, což umožňuje přesné, plně kontrolované krájení produktů, které se snadno oddělují od nože, odhalující krásný a lesklý povrch řezu – zásadní a ceněný detail japonské kuchyně. Yanagi v japonštině znamená vrba a název nože pravděpodobně odkazuje na dlouhé a poddajné větve tohoto stromu.

 

Nejdůležitější vlastnosti Yanagiba jsou:

 

  • délka – dlouhá čepel se používá k řezání pouze jedné strany („směrem k vám“), aby se zabránilo klikatým stopám po řezání a zůstal dokonalý průřez,
  • tloušťka – má velmi tenké ostří, které umožňuje řezání malou silou, aby nedošlo k rozdrcení, zlomení nebo roztržení řezaných výrobků,
  • tvrdost a odolnost – nože jsou vyrobeny z velmi tvrdé a odolné oceli umožňující dokonalé broušení,
  • konstrukce nože má usnadnit oddělení řezaných plátků od roviny nože.

 

Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.

 

Rukojeť je vyrobena s japonským smyslem pro detail, vyrobena ze světlého magnóliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem.

Pozornost! Nože ze série MS-8 jsou dodávány se dvěma různými logy (nápisy v japonské nebo latinské abecedě).

 

  • Typ oceli: MBS-26
  • HRC: 58–59
  • Materiál rukojeti: magnóliové dřevo
  • Způsob ostření: jednostranný
  • Rozměry:
  • Celková délka (A): 343 mm
  • Délka čepele (B): 203 mm
  • Šířka ©: 33 mm
  • Tloušťka (D): 2,5 mm
  • Hmotnost: 90 g

 

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
  • Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
  • Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
  • K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

  • Výrobce: Masahiro
  • Rukojeť: dřevěná
  • Styl: Japonský
  • Typ nože: sushi, sashimi
  • Délka čepele: 20–24 cm
  • STAV : NOVÉ
VÝBĚR nožů JE OBROVSKÝ. PROČ SI KOUPIT JAPONSKOU ZNAČKU MASAHIRO?

Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.