Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25698700

Masahiro Nůž Ms-8 Usuba 180mm [1032]

Masahiro Nůž Ms-8 Usuba 180mm [1032]

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Nůž Masahiro MS-8 Usuba 180mm [1032] Usuba je tradiční japonský nůž používaný ke zpracování zeleniny. Vypadá jako úzký sekáček nebo jakýkoli jiný tradiční japonský nůž Nakiri , ale oproti tomu je na jedné straně nabroušený. Celý popis
2 720 Kč
Zboží od: OstrySklep
2 720 Kč
Poslední 2 kusy
S novou kartou za

20.6.2024 - 21.6.2024 na vaší adrese

Popis

Nůž Masahiro MS-8 Usuba 180mm [1032]

Usuba je tradiční japonský nůž používaný ke zpracování zeleniny. Vypadá jako úzký sekáček nebo jakýkoli jiný tradiční japonský nůž Nakiri , ale oproti tomu je na jedné straně nabroušený. Řezná hrana je obvykle rovná nebo s hladkou křivkou. Díky charakteristicky vysokému ostří je ruka dobře oddělena od prkénka, což zajišťuje pohodlnou práci při sekání. Mistři sushi používají tento nůž katsuramuki k krájení tenkých plátků bílé ředkve, mrkve nebo okurky.

 

Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.

 

Rukojeť je vyrobena s japonským smyslem pro detail, vyrobena ze světlého magnóliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem.

 

Tradiční japonská kuchyně je z velké části založena na rybách a zelenině, které se připravují na nejrůznější způsoby. To vyžaduje použití speciálně navržených nožů, kterým se lidově říká nože japonského typu. Nože jako Deba, Yanagiba nebo Usuba jsou nástroje, které má jistě každý sushi mistr.

Pozornost! Nože ze série MS-8 jsou dodávány se dvěma různými logy (nápisy v japonské nebo latinské abecedě).

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
  • Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
  • Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
  • K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

Typ oceli: MBS-26

HRC: 58–59

Materiál rukojeti: magnóliové dřevo

Způsob ostření: jednostranný

Rozměry:

Celková délka (A): 322 mm

Délka čepele (B): 170 mm

Šířka ©: 45 mm

Tloušťka (D): 2,5 mm

Hmotnost: 135 g