Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25290779

Masahiro Sada nožů Masahiro Sankei 358_4245

Masahiro Sada nožů Masahiro Sankei 358_4245

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů: Sankei Chef 180 mm a Sankei Utility 150 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimum, které by nemělo chybět v žádné kuchyni, a navíc jsou zabaleny v krásné krabičce a představují dokonalou dárkovou sadu. Nůž Chef je jedním z nejčastěji Celý popis
2 722 Kč
2 722 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

20.6.2024 na výdejním místě
20.6.2024 - 21.6.2024 na vaší adrese

Popis

Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů: Sankei Chef 180 mm a Sankei Utility 150 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimum, které by nemělo chybět v žádné kuchyni, a navíc jsou zabaleny v krásné krabičce a představují dokonalou dárkovou sadu.


Nůž Chef je jedním z nejčastěji volených nožů do kuchyně, a to jak profesionálními kuchaři, tak i amatéry. Charakteristický tvar nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.


Sada obsahuje také nůž ze stejné řady SANKEI – Utility s délkou čepele 150 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Díky svému všestrannému využití, které se osvědčí všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, je nepostradatelnou součástí kuchyňského vybavení.


Ocel MBS-26, která byla použita pro nože této série, je jedinečná slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí materiál speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu, který se skládá z kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59HRC, zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Vzniklá ocel umožňuje broušení na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé omytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.


Jednoduchý a funkční tvar rukojeti z dřeva pakkawood dodává noži jedinečný charakter. Díky dokonale vyleštěné rukojeti se dvěma na dotek neznatelnými nýty je práce s tímto nástrojem velmi pohodlná, a to i po dlouhou dobu.


Řada Sankei je určena především amatérským kuchařům, ale bez nejmenších problémů zvládne i náročné podmínky restauračních kuchyní. Skupina se skládá ze šesti základních nožů, jako je kuchařský nůž, nůž santoku, loupací nůž, menší univerzální nůž (délka čepele 15 cm) a nůž na krájení a řezání chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristickými znaky této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (s výjimkou nože na chléb) zabroušený roh (brada nože – ostří), aby se zabránilo náhodnému pořezání. Stejně jako všechny výrobky Masahiro byly i nože Sankei vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé zpracování i těch nejmenších detailů.


Užitečné informace:

Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.




Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Šéfkuchař: 302 mm; Utility: 260 mm
Délka čepele (B): Šéfkuchař: 182 mm; Utility: 154 mm
Šířka ©: Šéfkuchař: 45 mm; Utility: 30 mm
Tloušťka (D): Šéfkuchař: 1,8 mm; Utility: 1,6 mm
Hmotnost: šéfkuchař: 108 g; užitková: 63 g

Výrobce: Masahiro
Rukojeť: dřevěná
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, víceúčelový nůž
Délka čepele: 16–19 cm, 12–15 cm