10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Zwilling Professional“s“, plátkovací nůž 200 mm Zwilling Xinzuo Kuchyňský nůž 8.5" XINZUO AIČI 67 vrstev damaškové oceli
Zwilling Professional“s“, plátkovací nůž 200 mm Zwilling

Zwilling Professional“S“, Plátkovací nůž Plátkovací nůž – robustní nůž s dlouhou a rovnou čepelí dokonale porcuje pečeně a maso. Řada nožů Professional „S“ Profesionální kuchaři (i šéfkuchaři) si oblíbili osvědčenou řadu nožů Professional „S“.

Momentálně nedostupné

Sunnecko Kuchyňský nůž 7" Sunnecko IŠAKAWA 73 vrstev damaškové oceli Xituo Kuchyňský Kiritsuke nůž Gyuto 8" XITUO 7 vrstev kompozitní oceli
Sunnecko Kuchyňský nůž 7" Sunnecko IŠAKAWA 73 vrstev damaškové oceli

JAPONSKÉ NOŽE

Kuchyňský nůž 73 vrstev damaškové oceli 7"

Material:
73 vrstev damaškové oceli & VG10 ocelové jádro.

Momentálně nedostupné

Xituo Kuchyňský Kiritsuke nůž Gyuto 8" XITUO 7 vrstev kompozitní oceli Xituo Kuchyňský Kiritsuke nůž Gyuto 8" XITUO 7 vrstev kompozitní oceli
Xituo Kuchyňský Kiritsuke nůž Gyuto 8" XITUO 7 vrstev kompozitní oceli

OCELOVÉ NOŽE ZA SUPER CENY

Kiritsuke nůž Gyuto 8" z kompozitní oceli

Materiál:
7 vrstev US 440C kompozitní oceli, jádro VG10

Celková délka: 342 mm

Rukojeť: osmiúhelníková z tvrzeného dřeva…

můžete mít 7.6. - 11.6.

Xituo Šéfkuchařský nůž Gyuto 8" XITUO 67 vrstev damaškové oceli Xituo Kuchyňský Kiritsuke nůž Gyuto 8" XITUO 7 vrstev kompozitní oceli
Xituo Šéfkuchařský nůž Gyuto 8" XITUO 67 vrstev damaškové oceli

OCELOVÉ NOŽE ZA SUPER CENY

Šéfkuchařský nůž Gyuto 8" z japonské damaškové oceli

Materiál:
67 vrstev damaškové oceli

Celková délka: 355 mm

Rukojeť: osmiúhelníková z tvrzeného dřeva

Momentálně nedostupné

Magnum Boker Šéfkuchařský nůž Boker Solingen Core Professional 21 cm Magnum Boker Šéfkuchařský nůž Boker Solingen Core Professional 21 cm
Magnum Boker Šéfkuchařský nůž Boker Solingen Core Professional 21 cm

Šéfkuchařský nůž Boker Solingen Core Professional 21 cm Šéfkuchařský nůž je jedním z nejdůležitějších nožů v kuchyni a je součástí základní výbavy. Má o něco širší a delší čepel než užitkový nůž. Štíhlá špička je ideální pro krájení cibule nebo drobné zeleniny. Díky své délce se dá použít i j

můžete mít 6.6. - 7.6.

Zwilling Nůž na klobásy z nerezové oceli Pro 20 CM Zwilling Nůž na klobásy z nerezové oceli Pro 20 CM
Zwilling Nůž na klobásy z nerezové oceli Pro 20 CM

Ostré a spolehlivé kuchyňské nože jsou nezbytnou výbavou každé funkční kuchyně. Tuto funkci úspěšně splní kvalitní příslušenství německé firmy Zwilling. Nože Zwilling již léta splňují požadavky jak zkušených kuchařů, tak i intimních domácích kuchařů.

můžete mít 10.6. - 12.6.

Zwilling Zwilling nůž na chleba 20 cm 384062010 Zwilling Nůž na klobásy z nerezové oceli Pro 20 CM
Zwilling Zwilling nůž na chleba 20 cm 384062010

Ostré a spolehlivé kuchyňské nože jsou nezbytnou výbavou každé funkční kuchyně. Tuto funkci úspěšně splní kvalitní příslušenství německé firmy Zwilling. Nože Zwilling již léta splňují požadavky jak zkušených kuchařů, tak i intimních domácích kuchařů.

můžete mít 10.6. - 12.6.

Zwilling Zwilling kuchařský nůž 20 cm 338612040 Zwilling Nůž na klobásy z nerezové oceli Pro 20 CM
Zwilling Zwilling kuchařský nůž 20 cm 338612040

Šéfkuchařský nůž řady ALL * STAR od ZWILLING je nástroj, který ví, jak nadchnout skutečného milovníka kuchyně. Vynikající řezné vlastnosti, dokonale vyvinutý tvar rukojeti, odolnost proti korozi – to vše v nejvyšší kvalitě.

můžete mít 10.6. - 12.6.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.