FAGOR Pánev Siena 28
Popis
- zvýšená hrana
- průměr 28 cm
- vnitřní nepřilnavý povrch Teflon Select
- zesílené, sendvičové dno pro rovnoměrné rozložení tepla, využití zbytkového tepla, úsporu energie a tvarovou stálost
- rukojeť z tvrzeného plastu
- sendvičové dno je vyrobené technologií Plaksteel pro výborný rozvod tepla – technologie Plaksteel je patentem firmy Fagor. Dno nádobí vytvořené touto technologií zajišťuje výbornou tvarovou stálost nerezového nádobí, optimalizovaný rozvod tepla po celém dnu příslušného nádobí a využívání zbytkového tepla při dokončování vaření. Velmi důležitý je fakt, že je uzpůsobené pro všechny druhy ohřevu
- vyrobeno z vysoce kvalitní nerezové oceli 18/10 (poměr chromu a niklu) bez povrchové úpravy a pouze leštěné, nehrozí tedy změny jejich vnějšku (omytí tzv. smaltu nebo barvy jako u hliníkových pánví)
Použitelné na všechny druhy ohřevu včetně indukce.
Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.
– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.
– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.
Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: