Tefal Pánev Ceramic control induction 28cm C9330652
Popis
- průměr 28 cm
- nadčasový design
- keramický povrch – vysoká odolnost proti poškrábání a pořezání
- možnost používání kovového kuchyňského náčiní
- výjimečně silné dno Induction s diskem z nerezové oceli zaručuje perfektní rozvod tepla a tím také rovnoměrné vaření
- ergonomická rukojeť
Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.
Nepřilnavé povrchy firmy Tefal jsou zcela bezpečné jak pro člověka, tak pro životní prostředí.
- bez PFOA (kyselina perfluoro-octanoic acid) – kyselina, která se používá během nanášení nepřilnavého povrchu a úplně zmizí během několika minut, kdy je povrch zapečen teplotou 420 stupňů a vyšší
- bez OLOVA – toxický kov, který může poškodit nervovou soustavu a způsobit poruchy činnosti krevního oběhu a mozku
- bez KADMIA – měkký toxický kov, který se používá při barvení. Jeho vdechování může způsobit poškození plic
- plně recyklovatelné
Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.
– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.
– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.
Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: