Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 478056

Tefal Pánev Classica průměr 28 cm C8340652

Tefal Pánev Classica průměr 28 cm C8340652

Mimořádně odolná pánev Classica o průměru 28 cm, jejíž šestivrstvý povrch Expert Pro s tvrdou keramickou bází, která zvyšuje odolnost proti poškrábání a trvanlivost povrchu, vám zaručí absolutní pohodlí při jejím používání. Pánev je vyrobena z kvalitní ušlechtilé nerezové oceli s leštěným povrchem. Pokud vám záleží na kvalitě a hledáte profesionální vzhled a provedení, dlouhou životnost, snadné čištění, bezpečné a hygienické používání, potom je tato pánev Classica určena právě pro vás. Celý popis
Produkt se již neprodává
1 299 Kč
Zboží od: MALL
1 299 Kč

Popis

Výška pánve je 5 cm.

Nádobí z řady Tefal Classica se řadí mezi vysoce kvalitní nádobí z nerezové oceli. Obsahuje indikátor správného rozpálení Thermo-Spot zabudovaný do nepřilnavého povrchu, který signalizuje dosažení ideální teploty a je tak možné začít se smažením. Pomáhá nejen k dokonalému vaření, ale chrání také před přehřátím pánve. Tak pánev zachová svůj tvar, nezkroutí se a nepřilnavý povrch není poškozen. Thermo-Spot jsou dvě dvoubarevné vrstvy citlivé na teplotu. Když teplota pánve dosáhne cca 180 stupňů – teplota ideální pro vaření – obě vrstvy mají stejnou barvu.

  • šestivrstvý povrch Expert Pro zajišťující dokonalé rozložení tepla a pevnost v průřezu, takže se nádobí ani po letech nezkroutí
  • možnost mytí v myčce
  • použitelné na všech typech tepelných zdrojů – plynový, elektrický, sklokeramický a indukční

Co je zárukou vysoké kvality nepřilnavého povrchu?

  • dokonalá nepřilnavost umožňující dokonalé vaření bez použití jakéhokoli tuku nebo oleje
  • odolnost proti poškrábání, otěru a oděru způsobenému kuchyňskými pomůckami či čištěním
  • trvanlivost, dlouhodobé zachování nepřilnavosti povrchu
  • snadné čištění

Nepřilnavé povrchy firmy Tefal jsou zcela bezpečné jak pro člověka, tak pro životní prostředí.

  • bez PFOA (kyselina perfluoro-octanoic acid) – kyselina, která se používá během nanášení nepřilnavého povrchu a úplně zmizí během několika minut, kdy je povrch zapečen teplotou 420 stupňů a vyšší
  • bez OLOVA – toxický kov, který může poškodit nervovou soustavu a způsobit poruchy činnosti krevního oběhu a mozku
  • bez KADMIA – měkký toxický kov, který se používá při barvení. Jeho vdechování může způsobit poškození plic
  • plně recyklovatelné

Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.

Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.

– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.

– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.

Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.

Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: