Tefal Pánev TALENT průměr 24 cm E4400452
Popis
Pánev z řady Tefal Talent se řadí mezi vysoce kvalitní nádobí obsahující indikátor správného rozpálení Thermo-Spot zabudovaný do nepřilnavého povrchu, který signalizuje dosažení ideální teploty a je tak možné začít se smažením. Pomáhá nejen k dokonalému vaření, ale chrání také před přehřátím pánve. Tak pánev zachová svůj tvar, nezkroutí se a nepřilnavý povrch není poškozen. Thermo-Spot jsou dvě dvoubarevné vrstvy citlivé na teplotu. Když teplota pánve dosáhne cca 180 stupňů – teplota ideální pro vaření – obě vrstvy mají stejnou barvu.
- nový, nepřilnavý vnitřní povrch Titanium Pro® – extra odolný nepřilnavý povrch s tvrdou minerální bází vytvrzený patentovaným procesem fúze a obohacený titanem
- možnost používání kovového kuchyňského náčiní
- výjimečně silné dno s diskem z nerezové oceli zaručuje perfektní rozvod tepla a tím také rovnoměrné vaření. Nádobí s diskem z nerezové oceli je vhodné na indukční varnou desku
- vnější povrch: černý nepřilnavý
- ergonomická rukojeť s lesklou nerezovou částí
Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.
Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.
– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.
– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.
Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Co je zárukou vysoké kvality nepřilnavého povrchu?
- dokonalá nepřilnavost umožňující dokonalé vaření bez použití jakéhokoli tuku nebo oleje
- odolnost proti poškrábání, otěru a oděru způsobenému kuchyňskými pomůckami či čištěním
- trvanlivost, dlouhodobé zachování nepřilnavosti povrchu
- snadné čištění
Nepřilnavé povrchy firmy Tefal jsou zcela bezpečné jak pro člověka, tak pro životní prostředí.
- bez PFOA (kyselina perfluoro-octanoic acid) – kyselina, která se používá během nanášení nepřilnavého povrchu a úplně zmizí během několika minut, kdy je povrch zapečen teplotou 420 stupňů a vyšší
- bez OLOVA – toxický kov, který může poškodit nervovou soustavu a způsobit poruchy činnosti krevního oběhu a mozku
- bez KADMIA – měkký toxický kov, který se používá při barvení. Jeho vdechování může způsobit poškození plic
- plně recyklovatelné
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: