Tescoma Sada PRAKTICA 11 dílů (721011)
Popis
Sada obsahuje:
- 7,0 l hrnec průměr 24 cm s poklicí
- 4,0 l hrnec průměr 20 cm s poklicí
- 2,5 l kastrol průměr 20 cm s poklicí
- 2,0 l kastrol průměr 18 cm s poklicí
- 1,2 l rendlík průměr 16 cm s poklicí
- pánev průměr 24 cm
Záruka 5 let.
Sendvičové dno má vynikající termoakumulační vlastnosti, které přispívají k úspoře energie. Sporák je možné vypínat s předstihem, ještě před ukončením vaření, vaření probíhá i při nízkém výkonu sporáku, pokrmy ponechané v nádobí si déle uchovají svou teplotu.
Vhodné pro všechny typy sporáků včetně indukce.
Indukce: Nádobí pro indukci nemusí být speciální, potřebuje mít jen feromagnetické dno, protože pod sklokeramickou deskou je indukční měděná cívka a v ní vytváří vysokofrekvenční proud magnetické střídavé pole. Tak se rozkmitají molekuly kovu ve feromagnetickém dnu nádoby, to se zahřívá a od něj pak připravovaný pokrm. Indukční nádobí velmi dobře poznáte. Na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky – několik vlnovek nad sebou, případně slovní označení Induction.
– Při vaření se šetří energie díky kratšímu ohřevu, ale také tím, že se varná zóna přizpůsobí velikosti nádobí, zahřívá se pouze dno. Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %.
– Indukce má velikou výhodu v tom, že po sejmutí nádobí plotýnka končí ihned s ohřevem, není třeba manuální vypnutí. Cívka pod deskou prostě potřebuje „partnera“ pro elektromagnetickou indukci.
Sklokeramická deska: je rovněž úspora elektrické energie. Desky se rozdělují do několika stupňů, od běžných přes desky s high-light zónou až po desky s indukčním ohřevem. High-light je zóna na sklokeramické desce, kde dochází k velmi rychlému ohřevu. Zkrátí se doba vaření a rychleji reaguje na změnu teploty. Nejvhodnější nádobí pro tento druh vaření je nádobí se silným zabroušeným dnem. Může být z nerezu, smaltované i skleněné.
Nechejte se dále inspirovat z naší nabídky: