BileZbozi.cz je jediný originál

Praha, 26. března 2002

Společnost bilezbozi.cz, s.r.o., provozovatel specializovaného internetového obchodu www.bilezbozi.cz, upozorňuje na nelegální používání své ochranné známky.

Když společnost v listopadu 2000 zveřejnila na internetu svoji nabídku, použitá technologie, vyhledávací a prodejní model byly zcela nové a unikátní. Z toho důvodu podala společnost u Úřadu průmyslového vlastnictví přihlášku ochranné známky bilezbozi.cz.
Tato ochranná známka byla posléze úřadem zapsána dne 19.12.2001.

Po zveřejnění výsledků společnosti za rok 2001 začalo být na trhu těsno. Přišli noví hráči, někteří seriózní, jiní bohužel méně, také zavedení konkurenční obchodníci počali inovovat své elektronické obchody, aby co nejvíce okopírovali úspěšný prodejní model.
„Když se u nás někdo inspiruje, je to v pořádku. Avšak pokud se začínají masově objevovat e-shopy s názvem Bílé Zboží a dokonce se najdou i tací, kteří bez zábran okopírují grafický vzhled nebo přímo databázi prodávaného zboží, tak to již v pořádku rozhodně není.“ říká k tomu Ondřej Fryc, jeden ze zakladatelů obchodu.

Pro zákazníky z toho vyplývá jediné: pořádně zkontrolovat, kde své peníze utrácejí. Parazitování na jméně někoho jiného, nebo kradení databáze není dobrým vysvědčením obchodníka a je třeba upozornit i na problémy s reklamacemi. Může se totiž ukázat, že takový „taky obchodník“ nemá vůbec právo potvrdit záruční list.

O systému bilezbozi.cz

Specializovaný internetový obchod www.bilezbozi.cz vyvíjí společnost bilezbozi.cz, s.r.o. od léta 2000. Služby pro zákazníky začal server nabízet 20.11.2000, od té doby úspěšně zrealizoval obchody v řádu desítek miliónů korun.