Internet Mall oznamuje hospodářské výsledky za rok 2002

Praha, 18. února 2003

Obchody internetové nákupní galerie Internet Mall dosáhly v roce 2002 celkového objemu tržeb 92,3 mil. Kč včetně DPH a vytvořily zisk před zdaněním ve výši 1,4 mil. Kč.

„Náš předpoklad, že nakupování na Internetu si bude získávat stále větší oblibu, se beze zbytku naplnil. Nakupující veřejnost si postupně uvědomuje, jak je Internet efektivní prodejní kanál a jaké výhody jí poskytuje,“ uvedl ředitel společnosti Ondřej Fryc a komentoval rok 2002 podrobněji: „Ve čtvrtém čtvrtletí jsme svými tržbami poprvé překonali své největší konkurenty, jejichž výsledky v minulosti vzbuzovaly úctu. Potěšilo nás to zejména proto, že naše nové obchody nabízející audio, video a fototechniku zahájily svou činnost až počátkem října. V předvánočním období vzrostly naše tržby v porovnání s rokem 2001 o více než 600 % a současné výsledky vytváří potenciál pro dosažení hranice 200 mil. Kč v roce 2003.“

Finanční ředitel Petr Burcal k tomu dodává: „V oblasti maloobchodního prodeje, natož na internetu, není mnoho společností, které svou činnost financují výhradně z vlastních zdrojů a nejsou zatíženy bankovními úvěry ani jinými dlouhodobými závazky.
Právě nulová výše nákladů na financování nám spolu s vysokou produktivitou práce umožňuje generovat zajímavý zisk i v prostředí, kde jsou minimální marže a mnoho společností se snaží zvýšit objem svých prodejů i za cenu obrovských ztrát. Řada neprůhledných společenství a garážových podnikatelů přitom vydává zcela nereálná prohlášení o svých tržbách a o hospodářských výsledcích raději nemluví. My chceme jít ostatním příkladem. Společnost Internet Mall odkrývá karty, zveřejňuje celkovou účetní závěrku za rok 2002 a začne pravidelně oznamovat čtvrtletní ekonomické výsledky.“

Společnost Internet Mall

Internet Mall je internetová nákupní galerie, která pod jednou střechou sdružuje specializované obchody, které kromě vlastního prodeje nabízejí svým zákazníkům i kompetentní odborné poradenství a postupně rozšiřují repertoár doplňkových služeb.

Nákupní galerii Internet Mall provozuje společnost Internet Mall, s.r.o., která vznikla v roce 2000 spuštěním prvního specializovaného obchodu www.bilezbozi.cz. V loňském roce se skupina obchodů rozrostla ještě o www.mp3store.cz, www.fotoexpert.cz, www.audioexpert.cz, www.videoexpert.cz. Obchody Internet Mall nabízí přibližně osm tisíc položek zboží téměř 120 značek.