Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Grada Moje první opravdová kuchařka Grada Radčina kuchařka bez lepku 2 - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Grada Moje první opravdová kuchařka

Ája Drahokoupilová je patnáctiletá nadšená kuchařka, která se v kuchyni pohybuje opravdu od dětství.

můžete mít 14.5. - 16.5.

Grada Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení Grada Radčina kuchařka bez lepku 2 - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Grada Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení

Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů.

můžete mít 14.5. - 16.5.

Grada Radčina kuchařka bez lepku 2 - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec Grada Radčina kuchařka bez lepku 2 - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Grada Radčina kuchařka bez lepku 2 - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec

Radka Vrzalová přináší vynikající bezlepkové i bezmléčné recepty. Již se trochu orientujete na „bezlepkovém trhu“, ale rádi byste svůj jídelníček obohatili?

můžete mít 14.5. - 16.5.

Grada Udírny a uzení - maso, masné výrobky, ryby Grada Uzení - Jak naložit a přpravit maso, mořské plody, zeleninu, ovoce a další lahůdky
Grada Udírny a uzení - maso, masné výrobky, ryby

Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa. V naší knize najdete informace nejen o druzích, možnostech a využití domácích udíren, ale i o správných postupech uzení.

můžete mít 14.5. - 16.5.

Grada Uzení - Jak naložit a přpravit maso, mořské plody, zeleninu, ovoce a další lahůdky Grada Uzení - Jak naložit a přpravit maso, mořské plody, zeleninu, ovoce a další lahůdky
Grada Uzení - Jak naložit a přpravit maso, mořské plody, zeleninu, ovoce a další lahůdky

Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně …

můžete mít 14.5. - 16.5.

Grada Uzení pro labužníky - Uďte jako profík Grada Uzení - Jak naložit a přpravit maso, mořské plody, zeleninu, ovoce a další lahůdky
Grada Uzení pro labužníky - Uďte jako profík

Uzení potravin má dlouhou tradici. Touto metodou se provádí aromatizace a prodloužení trvanlivosti nejen u klasických surovin, jako jsou maso a ryby, ale chuť se tak dá zjemnit rovněž u soli, vajec, …

můžete mít 14.5. - 16.5.

Grada Vše o uzení - Rady, tipy, recepty Grada Vše o uzení - Rady, tipy, recepty
Grada Vše o uzení - Rady, tipy, recepty

Užitečné rady a skvělé recepty, které těží z mnohaletých zkušeností autora i starých mistrů uzenářů.

můžete mít 14.5. - 16.5.

Granit Lexikon dobrých čajů Grada Vše o uzení - Rady, tipy, recepty
Granit Lexikon dobrých čajů

Tato knížka je určena začínajícím až středně pokročilým milovníkům čaje, kterým nabízí výběr dobrých typových čajů převážně z českého trhu.

můžete mít 14.5. - 16.5.

Granit Vše o čaji pro čajomily Grada Vše o uzení - Rady, tipy, recepty
Granit Vše o čaji pro čajomily

Tato kniha vyšla od roku 2000 již v sedmi vydáních. Stejně jako předchozí, má i toto vydání pomoci vybrat dobrý čaj z nepřeberného množství nabídky na trhu, dobře jej uchovávat, připravit a konečně i …

můžete mít 14.5. - 16.5.

JOTA 50 odstínů hantecu LEVNOSHOP Kniha - Chutně a zdravě i po šedesátce
JOTA 50 odstínů hantecu

Hantec v zážitcích padesáti osobností šoubyznysu. První hantecová kuchařka na světě.

můžete mít 14.5. - 16.5.

LEVNOSHOP Jídlo jako lék, kniha LEVNOSHOP Kniha - Chutně a zdravě i po šedesátce
LEVNOSHOP Jídlo jako lék, kniha

Jídlo jako lék na vysoký tlak.

můžete mít 10.5. - 13.5.

LEVNOSHOP Kniha - Chutně a zdravě i po šedesátce LEVNOSHOP Kniha - Chutně a zdravě i po šedesátce
LEVNOSHOP Kniha - Chutně a zdravě i po šedesátce

Kniha – Chutně a zdravě i po šedesátce . Knihy mohou mít lehké oděrky, které nemají vliv na jejich obsah.

můžete mít 10.5. - 13.5.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně