10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Wüsthof Nůž Na Zeleninu 9 Cm - Classic Wüsthof Nůž Na Zeleninu 9 Cm - Classic
Wüsthof Nůž Na Zeleninu 9 Cm - Classic

Nůž na zeleninu Wusthof 9 cm – Classic

Popis výrobku Tvar nože se štíhlou, úzkou čepelí zužující se ke špičce je ideální pro loupání, krájení a čištění zeleniny a ovoce. Skvěle se hodí i na sekání cibule, česneku, papriky nebo koření.

můžete mít 27.5. - 28.5.

Wüsthof Nůž Nakiri 17 cm - Classic Wüsthof Nůž Na Zeleninu 9 Cm - Classic
Wüsthof Nůž Nakiri 17 cm - Classic

Nůž Wusthof Nakiri 17 cm – Classic Popis výrobku Tradiční japonský sekáčkový nůž Nakiri je univerzálním nástrojem pro sekání, krájení a drcení zeleniny a ovoce, a to i správné velikosti. Tenká a široká, dobře vyvážená čepel se snadno ovládá a zajišťuje přesnou a lehkou práci. O řadě CLASSIC CL

můžete mít 27.5. - 28.5.

Wüsthof Nůž S Očkem 6 Cm - Gurmán Wüsthof Nůž Na Zeleninu 9 Cm - Classic
Wüsthof Nůž S Očkem 6 Cm - Gurmán

Wusthof nůž s očkem 6 cm – Gurmán Wusthof Wüsthof nůž s očkem 6 cm, Gourmet vysoká kvalita ze Solingenu

Čepel: nerezová ocel (chrom molybden vanadium), 6 cm
zakřivená čepel, velmi ostrá, odolná proti korozi
rukojeť: černý plast, vhodné do myčky
sedí pohodlně v ruce, velmi dobře vyv

můžete mít 27.5. - 28.5.

Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Classic Ikon Creme Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Classic Ikon Creme
Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Classic Ikon Creme

Nůž Wusthof Santoku 17 cm – Classic Ikon Creme Wusthof Drážkovaný nůž Santoku Nůž SANTOKU 4176–0 ze série Wüsthof IKON Classic s typickým japonským tvarem čepele. Je všestranný a perfektní i pro ty nejmenší řezy v kuchyni. Čepel je dlouhá 17 cm s drážkou , která zabraňuje přilnutí řezaných

můžete mít 27.5. - 28.5.

Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Classic Ikon Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Classic Ikon Creme
Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Classic Ikon

Drážkovaný nůž Santoku. Nůž SANTOKU 4176 ze série Wüsthof IKON Classic s typickým japonským tvarem čepele. Je všestranný a perfektní i pro ty nejmenší řezy v kuchyni. Čepel je dlouhá 17 cm s drážkou , která zabraňuje přilnutí řezaných výrobků k čepeli. Rukojeť z kvalitního speciálního plastu

můžete mít 27.5. - 28.5.

Wüsthof Nůž Santoku 17 Cm - Gurmán Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Classic Ikon Creme
Wüsthof Nůž Santoku 17 Cm - Gurmán

Nůž Wusthof Santoku 17 cm – Gurmán Popis výrobku Nůž Santoku má čepel tenčí než tradiční kuchařský nůž, která se na špičce postupně zaobluje a vytváří rovnější ostří. Díky prolisům na čepeli se při řezání vytvářejí malé vzduchové kapsy, které zabraňují přilepení řezaných výrobků k noži.

můžete mít 27.5. - 28.5.

Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Klas Wüsthof Nůž Zwilling Five Star na zeleninu, 8 cm
Wüsthof Nůž Santoku 17 cm - Klas

Nůž Wusthof Santoku 17 cm – Klas Popis výrobku Nůž Santoku má čepel tenčí než tradiční kuchařský nůž, která se na špičce postupně zaobluje a vytváří rovnější ostří. Díky prolisům na čepeli se při řezání vytvářejí malé vzduchové kapsy, které zabraňují přilepení řezaných výrobků k noži. Nůž Sant

můžete mít 27.5. - 28.5.

Wüsthof Nůž Santoku 17cm černý - Klasický Wüsthof Nůž Zwilling Five Star na zeleninu, 8 cm
Wüsthof Nůž Santoku 17cm černý - Klasický

Nůž Wusthof Santoku 17cm černý – klasický Wusthof Popis výrobku Nůž Santoku má čepel tenčí než tradiční kuchařský nůž, která se na špičce postupně zaobluje a vytváří rovnější ostří.

můžete mít 27.5. - 28.5.

Wüsthof Nůž Zwilling Five Star na zeleninu, 8 cm Wüsthof Nůž Zwilling Five Star na zeleninu, 8 cm
Wüsthof Nůž Zwilling Five Star na zeleninu, 8 cm

kovaný nůž, na loupání, čištění řezání ovoce, zeleniny a hub, německá kvalita

můžete mít 24.5. - 27.5.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.