10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 541304

Steba sous vide SV 1 Precise

Steba sous vide SV 1 Precise

Elektrický hrnec Steba SV 1 Precise je vynikající svým sous-vide vařičem, který zvládne nízkoteplotní pečení, vaření a ohřívání se zachováním všech nutřičních vlastností potravin. Hrnec umožňuje přesné vaření s rozdílem max. 1 °C. S tímto hrncem je převaření praticky nemožné. Celý popis
Produkt se již neprodává
4 299 Kč
Zboží od: MALL
4 299 Kč

Popis

Hvězdou kuchyně

Už jste slyšeli o kuchyňské úpravě sous-vide? Podstatou je příprava potravin ve vakuu a při nízké a konstantní teplotě po dlouhou dobu. Výsledkem sous-vide bude vždy měkké a šťavnaté maso, ale i zelenina, houby nebo ovoce. Nejdůležitějším rysem této kuchyňské úpravy je, že dochází k zachování veškerých chuťových a výživových složek potravin. Sous-vide s přístrojem SV 1 Precise od německé značky Steba zvládne i kuchař začátečník a může se stát snadno hvězdou kuchyně.

Spotřebič SV 1 Precise od Steba o objemu 6 litrů je v provedení z nerezové oceli. Vakuový hrnec umožňuje vaření s přesností na 1 °C. Potraviny zavakuované do speciálních sáčků se v přístroji vaří ve vodní lázni, a to při nízkých konstantních teplotách. Teplotu a dobu přípravy, které se odvíjí od tloušťky a druhu potraviny, snadno nastavíte pomocí tlačítek na ovládacím panelu spotřebiče. V přiloženém návodu najdete základní přehled teplot a délky úpravy jednotlivých potravin. Přístroj je jednoduchý na obsluhu a údržbu, která umožňuje mytí v myčce.

Metoda sous-vide nabízí širokou škálu využití. V přístroji připravíte steaky i větší kusy mas, ryby a mořské plody, ale i ovoce a zeleninu. Metoda dokonce umožňuje i zpracování vajec. Výhodou přípravy pokrmů ve vakuovém hrnci je zachování nutriční hodnoty a šťavnatosti pokrmů. Díky tomu si i začínající kuchaři mohou troufnout připravit hovězí maso, aniž by ho vysušili.

Vlastnosti

Sous-Vide

  • neboli vaření ve vakuu
  • je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou
  • takto vakuované potraviny se připravují o přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu, nejčastěji při teplotě v rozmezí 55–60 °C
  • záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolvané vodní lázni

Další výhody hrnce:

  • hrnec je určen pouze pro vaření ve vakuu
  • nerezové tělo přístroje
  • časovač
  • umožňuje přesné vaření (max. 1 ° C rozdíl)
  • převaření je prakticky nemožné
  • přesná elektronická regulace teploty
  • potraviny zůstanou šťavnaté – jejich barva a aroma se přípravou ještě zintenzívní. (Nedochází k vysoušení, k oxidaci ani k vyluhování potravin).
  • díky šetrné tepelné úpravě zůstanou zachovány důležité živiny
  • snadné čištění díky možnosti mýt v myčce na nádobí


Technické parametry:
  • příkon: 500 W
  • objem: 6 l
  • barva: nerez + černá
K vakuování potravin je možno použít: Vakuovačky

Sous-vide

Grilování se sous-vide

Grilování potravinám dodá výraznou chuť a vůni, ale může se snadno stát, že neodhadnete sílu žáru v grilu a maso zvenku spálíte – bude vysušené a tvrdé, ale zároveň uvnitř zůstane nedodělané. Nejlepším způsobem, jak dosáhnout dokonale ogrilovaného masa, je použití metody sous-vide. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, jedná se tepelnou úpravu potravin při nízké a konstantní teplotě ve vodní lázni. Potravina je přitom uzavřena do vakuového obalu, aby si zachovala uvnitř veškerou chuť a šťávu. Potřebujete k tomu vakuový hrnec sous-vide (dostupný vakuový hrnec pro domácí využití nabízí značka Steba) a vakuovačku. Po uvaření a vyndání z vodní lázně stačí maso jen na pár minut hodit na gril. Nejen, že vám odpadne netrpělivé čekání a hlídání masa, ale vyhnete se nerovnoměrnému opékání. Díky tomu, že nebude z masa odkapávat přepálený tuk, snížíte vystavení působení nežádoucích chemických a karcinogenních látek. Grilování se tak stane zdravějším. Výhodou také je, že nemusíte být přeborník v grilování a výtečného výsledku docílíte i při přípravě nepříliš kvalitních nebo tuhých mas. Navíc bylinky, které spolu s masem zavakuujete, prostoupí skrz celou surovinu a budou v hotovém jídle cítit, přestože je již při grilování nepoužijete.

Dále doporučujeme

Video