Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 3156481

Rodinná firma Pleva Pleva Medovina z akátového medu 0,5l

Rodinná firma Pleva Pleva Medovina z akátového medu 0,5l

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Skvělá a poctivá akátová. Lahodnou medovinu z akátového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby: Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje. Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou. Celý popis
284 Kč
284 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

14.5.2024 na výdejním místě
14.5.2024 - 16.5.2024 na vaší adrese

Popis

Skvělá a poctivá akátová


„Naše medovina z akátového medu je zákaznicky nejoblíbenější a jedna z nejprodávanějších jednodruhových medovin. Má velmi jemnou sladkou chuť a je vyrobena pouze z kvalitního akátového medu. Akátovou medovinu necháváme dozrát rok a půl a některé její šarže necháváme pro lepší aroma kvasit při nižších teplotách.“ Milan Pleva




Nejoblíbenější jednodruhové medové víno


Akátové medové víno připravujeme kvašením akátového medu za použití speciálních kvasinek bez přidávání cukru. Medová vína vyrábíme přes patnáct let. A protože jsme neměli žádný recept předávaný z generace na generaci, vytvořili jsme vlastní originální recepturu. Inspirovali jsme se v knížkách, konzultovali proces výroby s vinařem, kvasili a ochutnávali. Receptura, kterou používáme dnes, je vypiplaná a promyšlená do nejmenšího detailu.


Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.



Čistě přírodní složení



Dbáme na čistě přírodní složení všech našich medovin. Neobsahují žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Nejsou dokyselovány ani doslazovány, samozřejmostí je také to, že neobsahují žádný cukr. A protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, jsou naše medoviny vyráběny kvasným procesem za studena – to znamená, že se med před přidáním kvasinek nevaří.


Každé kvašení má originální chuť, která přesně odpovídá chuti medu, z něhož je nápoj vyráběn. Každá z šarží je tedy jedinečná svou chutí, vůní i barvou.