Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 3156095

Rodinná firma Pleva Pleva Medovina z lipového medu 0,5l

Rodinná firma Pleva Pleva Medovina z lipového medu 0,5l

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Skvělá a poctivá lipová. Lahodnou medovinu z lipového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby: Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje. Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou. Celý popis
260 Kč
260 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

14.5.2024 na výdejním místě
14.5.2024 - 16.5.2024 na vaší adrese

Popis

Skvělá a poctivá lipová


„Chuťově jemná medovina z lipového medu vzniká kvašením lipového medu za použití speciálních kvasinek bez dalšího přidaného cukru. Protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, nepoužíváme při výrobě medoviny tepelné úpravy. Poctivý proces výroby, dlouhé zrání i péče o správné uskladnění dělají medovinu z lipového medu výjimečně chutným nápojem.“ Milan Pleva




Originální proces výroby

S výrobou medového vína jsme začínali před patnácti lety. První kvašení probíhalo v maličkém objemu 10 litrů a dá se říct, že už to se velmi povedlo a dobře chutnalo. Během prvních let výroby jsme načetli mnoho knih, konzultovali postup s vinařem, ale především neustále vylepšovali, starali se o dobré podmínky uskladnění, kontrolovali výrobní teplotu i teplotu při zrání a pravidelně ochutnávali.


Dbáme na to, aby naše lipové medové víno neobsahovalo žádný přidaný cukr. Chuť medoviny totiž plně odráží kvalitu medu, ze kterého se vyrábí, při poctivé výrobě zkrátka nejde med nahradit méně kvalitní či zcela jinou surovinou. Při výrobě našich medovin platí přísný zákaz konzervantů, barviv, dokyselování i doslazování. Zachováváme přírodní chuť medu, který tvoří zásadní složku nápoje.



Každá šarže je originální


Ačkoli dodržujeme naše tradiční výrobní postupy, často se chuť jednotlivých šarží liší. Na chuťové rozdíly má vliv med, ze kterého je medovina vyrobena, ale také to, při jakých teplotách probíhá kvašení. Kvašení při nižší teplotě kolem 9 stupňů je o měsíc delší než kvašení při běžné teplotě 22 – 25 stupňů a v nápoji po něm zůstane zachováno více aromatických látek a plnější chuť.


Kvašení při nižší teplotě nejčastěji používáme při výrobě lipového a akátového medového vína, proto je jejich vůně velmi výrazná a příjemná.


Někdy se zákazníci ptají na to, zda sediment v medovině nějak určuje její stáří, kvalitu nebo má co dočinění s medem, ze kterého je vyrobena. Žádná z domnělých odpovědí však není správná. Sediment je přirozenou vlastností medového vína. U některých šarží je přítomen, jinde ho nenajdete.


 



V internetovém obchodě www.Zdravickoboskovice.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.