Silikonová forma na čokoládu prasátka

Silikonová forma na čokoládu prasátka

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Silikonová forma na přípravu 15 bonbonků ve tvaru prasátek s různými výrazy. Celý popis
Ušetříte 13 Kč 221 Kč
208 Kč
Zboží od: Vše na vaření
Ušetříte 13 Kč 221 Kč
208 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

9.5.2024 na výdejním místě
9.5.2024 - 10.5.2024 na vaší adrese

Popis

Veselá forma na přípravu bonbonků ve tvaru roztomilých prasátek. Forma je nepřilnavá a pružná, takže z ní prasátka vždy snadno vyloupnete. Připravíte v ní šestnáct prasátek, které můžete sníst jen tak, nebo použít jako dekoraci na dort. Formu můžete mýt v myčce. Rozměry jednoho prasátka jsou 3,5 × 3,2 × 1,5 cm, objem je 120 ml. 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Tato opravdu veselá forma se hodí jak na neplněné čokoládky, tak i na výrobu pralinek. Pokud se použije jen na čokoládu, tak na zaplnění celé formy jí budeme potřebovat 150 g. Na výrobu pralinek méně, záleží, jak silně potřeme stěny a kolik bude náplně. Čokoládu je zapotřebí před použitím rozpustit a temperovat. Velmi doporučuji hrnec s dvojitými stěnami, mezi které se vlévá voda. Ale dá se rozpustit v klasické vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Čokoládu nasekáme nebo nalámeme na menší kousky, zhruba 2/3 z celkového množství za častého míchání pozvolna rozpustíme při teplotě zhruba 45°C a odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme zbytek čokolády, necháme ji rozpustit a tím čokoládu temperujeme. Zchlazená by měla mít teplotu od 29°C – 31°C, dle druhu. Bílá čokoláda je připravená k použití při 29°C, mléčná a hořká při 30°C-31°C. Kdo nevlastní teploměr, tak vyzkouší nanést na dolní ret. Čokoláda nemá ani hřát, ale ani studit. Pak formu naplníme, několikrát s ní opatrně „bouchneme“ o desku stolu, tím vypudíme vzduchové bublinky. Povrch jedním tahem pevnější stěrkou setřeme a formu dáme do chladnějšího prostředí. Po dokonalém ztuhnutí čokoládky z formy vyloupneme, jde to velice snadno. Na pralinky rozpustíme čokoládu stejným způsobem, menším kulatým štětečkem naneseme čokoládu v tenké vrstvě na stěny otvorů a necháme ji ztuhnout. Ještě jednou zopakujeme a po opětovném ztuhnutí dáme náplň. Po vychlazení zalijeme čokoládou a tím pralinky uzavřeme. Povrch taktéž urovnáme jedním tahem pevnější stěrkou nebo podobným nástrojem. Po dokonalém ztuhnutí vyloupneme. S formou se pracuje velice dobře a dobře se udržuje. Je ji možné mýt v myčce nádobí. Forma se dá použít při teplotách od –60°C do +230°C. S formou jsem opravdu velice spokojená a proto ji doporučuji. M.F.