Silikonová forma na čokoládu zvířátka winter

Silikonová forma na čokoládu zvířátka winter

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Silikonová forma na přípravu mini čokoládových tabulek s motivy vánočních zvířátek. Celý popis
325 Kč
Zboží od: Vše na vaření
325 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední 2 kusy
S novou kartou za

9.5.2024 na výdejním místě
9.5.2024 - 10.5.2024 na vaší adrese

Popis

Forma na přípravu šestnácti čokoládových tabulek s motivy soba, lišky, mývala a ježka. Tabulky se zvířátky jsou ideální odměnou do doma vyrobeného adventního kalendáře. V balení kromě formy najdete i brožuru s receptem. Forma je velmi pružná, takže z ní čokoládu vždy snadno vyloupnete.

Rozměry formy jsou 30 × 17,5 × 0,9 cm, objem je 142 ml. 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Velmi jsem si oblíbila silikonové formy na čokoládu značky Silikomart. S formami se velmi dobře pracuje a v nabídce jsou v různých tvarech pro každou příležitost. A tak má možnost si vybrat opravdu každý. Vynikají mimořádnou kvalitou a pořízení takovéto formy bude dobrou volbou. Forma snáší teploty od – 60°C do +230°C. Některé formy jsou vhodné na výrobu pralinek, jiné jen na odlévání čokolády. V tomto případě se jedná o formu na odlévání malých čokoládek, s kterými potěšíme hlavně děti.

Do této formy je zapotřebí počítat se 180 – 190 g čokolády, ale vždy jsem rozpouštěla 200 g. Použít můžeme základní druhy čokolády nejlépe ve formě čoček. Pokud použijeme čokoládu tabulkovou, tak ji nejdříve nasekáme na menší kousky. Pak ji rozpustíme a vytemperujeme. Rozpustíme asi 3/4 z celkové dávky, rozehřejeme na cca 40–43°C a zchladíme přidáním zbývající čokolády, kterou postupně vmícháme, až docílíme požadované teploty. Teplota k použití je od 29 do 31°C, dle druhu čokolády. Při práci s čokoládou doporučuji mít teploměr, s kterým si můžeme teplotu čokolády kontrolovat a nemusíme ji jen odhadovat. Na rozpouštění a temperaci v domácích podmínkách můžeme použít hrnec s názvem Vodní lázeň, elektrický temperovací přístroj, případně čokoládu rozpustíme v misce v mikrovlnné troubě. Každý se přikloní k technice, která mu nejvíce vyhovuje. Taktéž záleží na množství čokolády, s kterou pracujeme.
Vytemperovanou čokoládu vlijeme do formy, rozetřeme do všech otvorů a přebytečnou čokoládu setřeme mimo formu. Pracujeme rychle. Nejlépe je mít pod formou pruh papíru na pečení. Nyní formou vícekrát bouchneme o pracovní stůl, abychom vypudili vzduchové bublinky. Případně naplněnou formu položíme na pevnější plastové kuchyňské prkénko a boucháme zespodu. Pak formu odložíme do chladu a necháme čokoládky ztuhnout. Velmi lehce pak jdou z formy vyloupnout.
Jelikož formy na čokoládu zn. Silikomart používám dlouhodobě, tak je určitě doporučím všem, kteří uvažují o koupi. Já jsem maximálně spokojená. M.F.