KINGHoff Teploměr na maso Kh-3697
Popis
Málokdy si uvědomujeme, jak důležitou a podceňovanou činností při přípravě potravin je odborné měření jejich teploty během tepelné úpravy. Máme tendenci spoléhat se na své vlastní, bohužel často nespolehlivé smysly. Při posuzování pokrmů se často řídíme zrakem a čichem. Můžeme ale například podle barvy pečeného masa něco poznat o jeho vnějším povrchu? Ale co se děje uvnitř? To je důležité zejména u větších kusů pečeného masa. Je pravda, že do masa můžeme během pečení říznout, ale pak se na něj raději podíváme, než abychom ho měřili. Zde se hodí profesionální teploměry na vaření. Obvykle se jedná o specializované měřiče určené k měření teploty potravin. Mají sondu, tj. jakýsi teplovodivý trsátko, které se zapíchne do pečeného masa. Díky sondě známe teplotu potravin uvnitř. Při tepelném zpracování musí potraviny uvnitř dosáhnout správné teploty:
hovězí maso by mělo dosahovat min. 63° C;
Drůbež a vepřové maso – min. 74 °C po dobu nejméně 2 minut;
Regenerované potraviny min. 75° C;
Skladované potraviny: min. 63° C.
Teplota by se měla měřit ve středu potraviny – sonda musí být v nejtlustší části masa – mimo kosti. Pokud má výrobek nepravidelný tvar nebo se pokrm skládá z více složek, je třeba měřit teplotu na několika místech. Specifikace:
- Teploměr z nerezové oceli.
- Čirý ciferník s motivy zvířat.
- Přesnost potvrzena certifikátem.
- Průměr ciferníku cca 5 cm.
- Celková délka cca 14 cm.
- Ukazuje teplotu od 0C do 120C.